Bankalarda dosya masrafı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Bankalarda dosya masrafı ne kadar?
  2. Ödenen kredi dosya masrafı geri nasıl alınır?
  3. Kredi Dosya masrafı Geri Alma hangi tarihler arası?
  4. Konut kredisi masrafları ne kadar tutar?
  5. Dosya Masrafı Geri Alma hangi tarihleri kapsıyor?

Bankalarda dosya masrafı ne kadar?

Kredi dosya masrafı ne kadar? Alınan borç tutarının binde 5'i hesaplanarak istenebilecek azami ücret tespit edilebilir. Örnek olarak bankalar 100 bin TL için bireysel kredilerde toplamda en fazla 500 TL alabilir.

Ödenen kredi dosya masrafı geri nasıl alınır?

Kredi dosya masrafının iadesi için başvuru yapılması gereken yer Tüketici Hakem Heyeti'dir. Haksız yere alınan kredi dosya masraflarının iadesi için tek yetkili olan Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığınız başvurunun ardından sizden alınan dosya masrafının iadesi gerçekleşmektedir.

Kredi Dosya masrafı Geri Alma hangi tarihler arası?

Dairesi emsal niteliğinde bir karar verdi. Karara göre Tüketici Kanunu'ndan kaynaklanan 3 yıllık zamanaşımı değil, bunun yerine Borçlar Kanunu'nda yer alan 10 yıllık genel zamanaşımı süresi uygulanacak. 10 yıl önceye kadar kullanılan kredilerin dosya masrafları tüketicilere iade edilecek.

Konut kredisi masrafları ne kadar tutar?

Konut Kredisi Dosya Masrafları Dosya masrafı (kredi tahsis ücreti): Kullanılan kredi tutarının binde 5'i. Ekspertiz ücreti: 800 TL ila 1.000 TL arası. Taşınmaz rehin ücreti (ipotek tesis ücreti): 300 TL ila 400 TL arası.

Dosya Masrafı Geri Alma hangi tarihleri kapsıyor?

10 yıl önceye kadar kullanılan kredilerin dosya masrafları tüketicilere iade edilecek. Daha önce bu süre üç yıl olarak uygulanıyordu. Söz konusu emsal karar tarihinde alındı. Ancak 6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklik ile kanun tarihinde yürürlüğe girecek.