Durum hikayesi nedir temsilcileri kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Durum hikayesi nedir temsilcileri kimlerdir?
  2. Durum hikayesinin öncüsü kimdir?
  3. Durum hikayesinin ilk örneklerini kim vermiştir?
  4. Çehov olay mı durum mu?

Durum hikayesi nedir temsilcileri kimlerdir?

Durum hikayesinin ilk örneklerini Rus yazar Anton Çehov vermiştir. Çehov tarzı öykü ismiyle de bilinen bu yazın türünde ilk kez klasik kurgunun dışına çıkılmıştır. Karakterlerin yaşadıklarından çok hislerinin, düşüncelerinin ve izlenimlerinin ön plana çıktığı durum hikayesinin kahramanları sıradan insanlardan seçilir.

Durum hikayesinin öncüsü kimdir?

Memduh Şevket Esendal dır. Durum hikayesinde günlük hayattan bir an ya da belirli bir durum ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Serim düğüm ve çözüm bölümleri yoktur ve betimlemelere çokça başvurulur.

Durum hikayesinin ilk örneklerini kim vermiştir?

Bir olaya dayanmaktan çok günlük yaşamdan bir kesiti aktaran; serim, düğüm ve çözüm bölümlerini içermeyen hikayelere “Durum Hikayesi” denir. Bu türün ilk örneklerini Rus yazar Anton Çehov verdiğinden bu tarzdaki hikayelere aynı zamanda “Çehov tarzı hikaye” de denilmektedir.

Çehov olay mı durum mu?

Çeşitli kaynaklarda, "durum öyküsü" kavramının ünlü Rus hikaye yazarı Anton Çehov'un ismiyle anıldığını da görebilirsiniz. Olay öykülerinin aksine “Durum Öyküleri”, merkezlerine bir “olay” koymazlar. ... Ancak bir öykünün illa durum veya olay öyküsü şeklinde sınıflandırılması gibi bir zorunluluk yoktur.