Sinirlenince hangi zikir çekilir?

İçindekiler:

  1. Sinirlenince hangi zikir çekilir?
  2. Ağlamamak için hangi dua okunur?
  3. Persembe aksami hangi sure okunur?
  4. Sinir geçmesi için ne yapmalıyız?

Sinirlenince hangi zikir çekilir?

Öfke anında okunması tavsiye edilen dualardan birisi de Allahümmagfir li-zenbî ve ezhib gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytân zikridir. Duanın anlamı ise: Ya Rabbi, günahımı affeyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar demektir.

Ağlamamak için hangi dua okunur?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir." *Hz. İbn-i Abbas (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v.)

Persembe aksami hangi sure okunur?

Perşembe gecesi dünya ve ahiret mutluluğu için Araf Suresi okunur. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece (Cuma Gecesi) bahtın açılması için , izzet ve saadet, mutluluk için Yusuf Suresi okunur. Zor işlerin açılması, her müşkülün halli için Perşembe Gecesi 21 defa Kadir Suresi okunur.

Sinir geçmesi için ne yapmalıyız?

- “Rahatla”, “aldırma” gibi, yavaşça, sakinleştirici ve yatıştırıcı sözcükleri tekrarlayın. Bu arada derin soluklar almaya devam edin. - Hayal gücünüzü kullanın; sizi rahatlatan bir deneyiminizi anımsayın. - Yoga gibi stres içermeyen egzersizler, kaslarınızı gevşetir ve sizi yatıştırır.