Japon gülü neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Japon gülü neye iyi gelir?
  2. Japon gülü bakımı nasıl yapılır?
  3. Hibiskus suyu nasıl yapılır?
  4. Japon gülü suyu sever mi?

Japon gülü neye iyi gelir?

İştah azaltıcı etkisi olan hibiskus, metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca ödem ve şişkinliği önler. C vitamini açısından zengin bir bitki olduğundan, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Hibiskusun bir diğer faydası da hazımsızlığı gidermesidir.

Japon gülü bakımı nasıl yapılır?

Japon gülü çiçeği yaz aylarında bol su ister. İlkbaharda toprak/saksı değişimi yaptıktan ve çiçekler açmaya başladıktan sonra bitkiye bol su vermelisiniz. Eğer bahçede yetiştiriyorsanız her gün dibine bolca su verin. Saksıda yetiştiriyorsanız drenaj deliği seviyesine kadar su verebilirsiniz.

Hibiskus suyu nasıl yapılır?

Bir su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus eklenerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Daha sonra süzerek tüketilebilir. Mayhoş bir tada sahip olan hibiskus bitkisi; bal, esmer şeker ya da tarçın ile tatlandırarak kullanılabilir.

Japon gülü suyu sever mi?

Japon gülü çiçeği yaz aylarında bol su ister. İlkbaharda toprak/saksı değişimi yaptıktan ve çiçekler açmaya başladıktan sonra bitkiye bol su vermelisiniz.