Hamile kalmamak için erkekler nasıl korunur?

İçindekiler:

  1. Hamile kalmamak için erkekler nasıl korunur?
  2. Erkekte vazektomi nedir?
  3. Vazektomi kimlere uygulanır?
  4. Vazektomi nasıl anlaşılır?
  5. Hiç hamile kalmamak için ne yapmalı?
  6. Vazektomi neden uygulanır?
  7. Vazektomi nereye uygulanır?
  8. Vazektomi sonrası koruyuculuk ne zaman başlar?

Hamile kalmamak için erkekler nasıl korunur?

Genel Korunma Yöntemleri
  1. Hap ve Mini Hap. Her gün düzenli alınması gerekir. ...
  2. Aylık İğne. Düzenli olarak ayda bir kez, kas içine enjeksiyonla uygulanır. ...
  3. Üç Aylık İğne. Düzenli olarak üç ayda bir, kas içine enjeksiyonla uygulanır. ...
  4. Deri Altı Kapsülleri. ...
  5. Rahim İçi Araç ...
  6. Kondom (Prezervatif, Kılıf, Kaput) ...
  7. Diyafram. ...
  8. Kadın Kondomu.
Daha fazla öğe...

Erkekte vazektomi nedir?

Erkeklerde vazektomi, sperm kanallarının kesilmesi, bağlanması veya mühürlenmesi ile uygulanan cerrahi bir doğum kontrol yöntemidir ve kadınlarda vazektomi uygulanmamaktadır. Kadınlarda tüplerin bağlanması yöntemiyle vazektomi hemen hemen eş değer yöntemlerdir.

Vazektomi kimlere uygulanır?

VAZEKTOMİ KİMLERE UYGULANABİLİR? Türkiye'deki yasalara göre vazektomi yöntemi, bekar erkeklere kendi rızası ile 18 yaşından sonra rahatlıkla yapılabilir fakat evli çiftlerde eşinin rızası alınmadan bu işlemin yapılması yasaktır.

Vazektomi nasıl anlaşılır?

Vazektomi sırasında herhangi bir ağrı duyulmaz ancak sperm kanalı dışarı çekilirken ufak bir çekme hissi ile rahatsızlık duyulabilir. Testis bölgesinde vazektomi işleminden sonra hafif bir ağrı ve şişlik görülebilir ama bu belirtiler genellikle birkaç gün içinde kaybolur.

Hiç hamile kalmamak için ne yapmalı?

Hamile kalmamak için acil durum koruyucular olarak kabul edilen ertesi gün hapları, en pratik doğum kontrol seçeneklerden biridir ancak düzenli olarak kullanılmaları önerilmez. Ertesi gün hapı, yumurta ve spermin döllenmesini engeller. Ancak korunmasız seksten sonra üç gün içinde alınması gerekir.

Vazektomi neden uygulanır?

Vazektomi kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Sperm kanalının işlevi ortadan kaldırıldığı için testislerde sperm üretilmeye devam etse bile, cinsel ilişki sırasında bu spermlerin dışarı çıkması ve kadının yumurtalıklarına ulaşması engellenmiş olduğu için gebelik oluşmaz.

Vazektomi nereye uygulanır?

Lokal anestezi ile günübirlik cerrahi merkezinde ya da doktor muayenehanesinde yapılabilir. Testis kesesinin üzerinden cilt altında sperm kanalı hissedilerek işaret parmağı ve başparmak arasına alınır.

Vazektomi sonrası koruyuculuk ne zaman başlar?

Bu gibi durumlarda cerrahi sperm arama ve mikroenjeksiyon uygulanması gerekir. Vazektominin etkinliği teorik olarak %100 olmakla birlikte teorikte bu oran biraz daha düşüktür. Sperm hücresinin üretilmesi ile meniden dışarı atılması yaklaşık 72 gün alır. Bu nedenle vazektomi sonrası koruyuculuk hemen başlamaz.