Muhtarlıklar kaçta açılıyor korona?

İçindekiler:

  1. Muhtarlıklar kaçta açılıyor korona?
  2. Muhtarlıklar kaçta açılıyor 2020?
  3. Muhtarliklar hafta sonu acik mi?
  4. Mahalle muhtarını kim görevden alır?
  5. Köy muhtarını görevden kim alır?
  6. Görevini yapmayan köy muhtarını kim görevden alır?

Muhtarlıklar kaçta açılıyor korona?

Muhtarlık hafta içi her sabah 09:00'da açılmakta ve vatandaşlara hizmet vermeye başlamaktadır. Muhtarlıklar genel itibariyle saat 12:00 ile 13:00 arasında öğle tatili arasına girerler ve kapalıdırlar. Mahalle Muhtarlıkları saat 17:00'de kapanmaktadır. Hizmet vermemektedir.

Muhtarlıklar kaçta açılıyor 2020?

İşte 2020 Muhtarlık çalışma saatleri... Muhtarlık hafta içi hergün mesaiye 09.00'da başlar ve öğle tatili molası olan 12.00'a kadar devam eder. Öğle tatilinin ardından saat 13.00'dan akşam kapanış saati olan 17.00'a kadar mesaiye devam eder.

Muhtarliklar hafta sonu acik mi?

Muhtarlıklar hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) kapalıdır. Duruma göre; bazı muhtarlık mesai saatleri Cumartesi gününü kapsamaktadır. Öte yandan; resmi tatillerde ve bayramlarda kapalıdır.

Mahalle muhtarını kim görevden alır?

il merkezine bağlı köylerde vali, ilçeye bağlı köylerde kaymakam, muhtarın görevini gereği gibi yapamadığını görürse muhtara yazılı bir ihtar gönderir. uyarıya rağmen ısrar eden muhtarı yetkili idare kurulu (il yada ilçe idare kurulu) görevden alır.

Köy muhtarını görevden kim alır?

c) 442 Sayılı Köy Kanununun 41'nci maddesine göre Kaymakam Muhtarın köy işlerini ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmadığını görürse kendisine yazılı ihtarda bulunur, buna rağmen iş görmeyen (görevini yapmamakta direnen) muhtar ilçe idare Kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılır. ihtara esas teşkil edecek ...

Görevini yapmayan köy muhtarını kim görevden alır?

İl merkezine bağlı köylerde vali, ilçeye bağlı köylerde kaymakamlar, muhtarın köy işlerini ve kanunlarla verilen diğer görevlerini yapmadığını görürlerse muhtara yazılı uyarıda bulunurlar. Buna rağmen görevini yapmayan muhtar yetkili idare kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılır.