Kolda morluklar neden olur?

İçindekiler:

  1. Kolda morluklar neden olur?
  2. Koldaki morarma için hangi doktora gidilir?
  3. Ciltte morarma için hangi doktora gidilir?
  4. Bacaktaki morluk ne zaman geçer?
  5. Kan verdikten sonra kolda morarma olur mu?
  6. Kan alınan yerin morarması nasıl geçer?
  7. Boyundaki emilme morluğu nasıl geçer?
  8. Kolda morarma hangi bölüm bakar?

Kolda morluklar neden olur?

KOLDA MORARMA Kollarda ve vücudun üst kısmında oluşan morarmaların nedeni pıhtılaşma olabilir. Eğer kişi de bunlarda görülüyorsa Pıhtılaşma bozukluğu, hemofili gibi genetik hastalıklar olabilir. Pıhtılaşma sorunları ile ilgili hematoloji uzmanına danışmakta fayda vardır.

Koldaki morarma için hangi doktora gidilir?

Vücutta oluşan morluklar için gidilecek uzman doktorlar Dahiliye bölümü veya Hematoloji bölümü olabilir. Eğer morarmalar herhangi bir çarpma veya düşme sonucu oluşmuş ise Cildiye bölümüne de gidilmektedir.

Ciltte morarma için hangi doktora gidilir?

Bu gibi durumlarda Cildiye bölümüne gidilmelidir. Bunlar dışında oluşan sebepsiz morluklar ise ciddiye alınmalıdır. Morlukların altında ciddi bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Bunun için ise testlerin yapılması için Hematoloji veya Dahiliye bölümüne gidilebilir.

Bacaktaki morluk ne zaman geçer?

1-2 gün içerisinde morluklar mavi ve siyah renge dönüşür. 3-4 gün sonra ise morluk rengi tekrar değişerek sarı veya yeşile dönüşür. Birkaç gün ardından açık kahverengi veya kahverengimsi sarıya dönüşür. 2 hafta sonunda morluk tamamen geçer ve cilt normale döner.

Kan verdikten sonra kolda morarma olur mu?

Kan tahlili yaptırdıktan sonra, kan verdiğiniz kolda oluşan morluk genelde kısa bir sürede geçmektedir. Bazı durumlarda bu süre daha uzun da olabilir. Ancak kan verdikten sonra kolunuzda oluşan morluklar hala geçmiyorsa en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda vardır.

Kan alınan yerin morarması nasıl geçer?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Boyundaki emilme morluğu nasıl geçer?

Fırçalamak: Morluklardan kurtulmanın bir başka yolu ise diş fırçası! Yumuşak bir diş fırçası ile morluğun iç kısmından dış kısmına doğru yavaşça ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu uygulama dolaşımı hızlandırarak iyileşme sürecini kısaltır. Morluk giderilene kadar zaman zaman bu uygulamayı deneyebilirsiniz.

Kolda morarma hangi bölüm bakar?

Vücutta oluşan morluklar için gidilecek uzman doktorlar Dahiliye bölümü veya Hematoloji bölümü olabilir. Eğer morarmalar herhangi bir çarpma veya düşme sonucu oluşmuş ise Cildiye bölümüne de gidilmektedir.