Ender olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Ender olarak ne demek?
  2. Klişe baskı nedir?
  3. Kabartma Baskı nedir?
  4. Sıradan kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Klişe ne demek eş anlamlısı?
  6. Portre ne demektir?
  7. Portre Türkçe mi?
  8. Ruhi portre ne demek?

Ender olarak ne demek?

Ender (sıf. ve zf. ) ( ﺍﻧﺪﺭ ) sıf. ve zf. (Ar. nedr “nâdir ve kıymetli olmak”tan ender ) Çok nâdir, pek az, çok seyrek: “ender bulunur güzellikte.” Bu iftar sonrası piyasalarına pek ender olmakla berâber İbrâhim Efendi'nin kızları da çıkardı (Sâmiha Ayverdi).

Klişe baskı nedir?

Klişe baskı, uzun aşamaları olan zahmetli bir baskı türüdür. Eskiden elle yapılan bu baskılar için şimdiler kullanılan baskı makineleri mevcuttur. Bu nedenledir ki klişe baskılar fiyatlandırılırken, kullanılan her detayın fiyata bir yansıması olacaktır.

Kabartma Baskı nedir?

Kabartma baskı, kumaşa farklı efekt kazandıran özel baskılardan biridir. Patın kumaşa aktarılması pigment boyar maddelerle baskı gibidir ancak fiksesi ve baskının görünüşü farklıdır. ... Baskı yüzeyine dokunulduğunda baskı kumaştan daha yüksekte ya da kabarmış, şeftali kabuğuna dokunulmuş hissi verir.

Sıradan kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sıradan sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler alelade, amiyane, bayağı ve olağan sözcükleridir.

Klişe ne demek eş anlamlısı?

Klişe sözcüğünün eş anlamlı kelimesi basmakalıp sözcüğüdür.

Portre ne demektir?

Portre, resim, fotoğraf, heykel ve benzeri sanat türlerinde bir kişinin yüzünün ve yüz ifadesinin betimlenmesi ile oluşturulan eserdir. Bu eserlerin amacı, kişinin görünüşünü, kişiliğini ve ruh hâlini yansıtmaktır.

Portre Türkçe mi?

Portre kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Portre kelimesi Fransızca kökenlidir. - Biri ötekinin portresini yapıyor, biri kitap okuyor ve öteki notlar alıyor. - Milliyet'in eski pazar eklerinde on beş hafta boyu portreler yazmıştım.

Ruhi portre ne demek?

Kişinin iç dünyasının, alışkanlıklarının, duygularının, fikirlerinin, zayıf taraflarının... anlatıldığı portreye ruhi portre (tinsel, moral portre) denir. Ruhi portrede kişinin ahlakı, alışkanlıkları, düşünceleri ilginç bir üslûpla yazılır.