Araç vergi borcu Yapılandırma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç vergi borcu Yapılandırma nasıl yapılır?
  2. Yapılandırmada Hangi borçlar var?
  3. Vergi borcu yapılandırması ne zaman başlıyor?
  4. E-devlet vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?
  5. Su borçları yapılandırma kapsamında mı?
  6. 2021 yapılandırma hangi borçları kapsıyor?
  7. Son yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

Araç vergi borcu Yapılandırma nasıl yapılır?

Vergi borcunu yapılandırmak için vergi dairesine dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet veya İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden de yapılandırma başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yapılandırmada Hangi borçlar var?

Düzenlemeyle vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları yapılandırılabiliyor ve 36 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getirildi.

Vergi borcu yapılandırması ne zaman başlıyor?

İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılması gerekiyor. Devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Ağustos 2021'e kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

E-devlet vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Su borçları yapılandırma kapsamında mı?

Belediyelerin su, atık su ve katı atık ile sunduğu bazı hizmetlerden kaynaklanan ücret alacakları, aldığı bazı paylar; büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında olacak.

2021 yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

BORÇ YAPILANDIRMA 2021 NELERİ KAPSIYOR? Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan 2021 dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şu şekilde; 1. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları yeniden yapılandırılması yapılacak.

Son yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

5 gün önce Vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle yürürlüğe koyulan vergi borcu yapılandırması son günü geldi. Gelir Vergisi, kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları için yapılandırma yapılabilecek.