Midenin sağında hangi organ var?

İçindekiler:

  1. Midenin sağında hangi organ var?
  2. Karın sağ tarafı neden ağrır?
  3. Sağ tarafta hangi bağırsak var?
  4. Mide boşluğu neresi?
  5. Sağ göğsün altında hangi organ var?
  6. Mide boşluğu neden ağrır?

Midenin sağında hangi organ var?

Sağ Üst Kadranda Bulunan Organlar Karaciğer, safra kesesi ve safra yollları, midenin antrum ve pilor kısmı, duodenum (onikiparmak bağırsağı), pankreas başı, sağ böbrek ve adrenal bez (böbrek üstü bezi), kolonun hepatik (sağ) fleksurası.

Karın sağ tarafı neden ağrır?

Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir.

Sağ tarafta hangi bağırsak var?

APANDİSİT NEREDEDİR? Karın boşluğunun sağ alt kısmında bulunur. İnce bağırsağın bittiği, kalın bağırsağın başladığı ve halk arasında kör bağırsak olarak bilinen bölgede yer alır.

Mide boşluğu neresi?

Karın boşluğu, insanlarda ve diğer birçok hayvanda çok sayıda organ içeren büyük bir vücut boşluğudur. Abdominopelvik boşluğun bir parçası olan karın boşluğu, torasik boşluğun altında ve pelvik boşluğun üzerinde bulunur.

Sağ göğsün altında hangi organ var?

Karaciğer, ciddi düzeyde zarar görmezse sorun da yaratmayan bir organdır. Ağrı ileten sinir uçları bulunmadığından, karaciğer hastalarında ağrı da pek olmaz. Nadiren iltihap, apse veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde sağ kaburga yayı altında “gerilme ağrıları” yaşanabilir.

Mide boşluğu neden ağrır?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.