Hangi konularda konferans verilir?

İçindekiler:

  1. Hangi konularda konferans verilir?
  2. Konferans türünün özellikleri nelerdir?
  3. Konferans toplantısı nedir?
  4. Edebiyatta konferans nedir kısaca?
  5. Konferansa nasıl başlanır?
  6. Konferans veren kişinin yapması gereken davranışlar nelerdir?
  7. Konferans Konuşması ücretli mi?
  8. Forum nedir çok kısa?
  9. Konferansta ne yapılır?
  10. Bir sunum nasıl başlanır?
  11. Konferansta konuşan bir kişinin yapması gerekenler nelerdir?
  12. Münazara tekniği nedir?
  13. Konferans görüşmesi nasıl açılır?

Hangi konularda konferans verilir?

Konferans (Fransızca: conférence), ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır. Bir hitap çeşidi olan konferans, bilgi verme esasına dayanmaktadır. Konferans, bir tezi veya görüşü, bir konuyu açıklamak için daha çok akademik yerlerde verilir.

Konferans türünün özellikleri nelerdir?

Konferansın Özellikleri
  • Belli bir konuda alanında uzman kişinin yaptığı konuşmadır.
  • Konuşmalar hazırlıklı olarak yapılır.
  • Konferansta amaç dinleyici bilgilendirmek ve düşünmeye sevk etmektir.
  • Dil anlaşılır ve açık olmalıdır.
  • Konuşma dinleyiciyi sıkmayacak bir şekilde gerçekleşmelidir.
Daha fazla öğe...

Konferans toplantısı nedir?

Konferans: Bilgilendirmek amacıyla, alanında uzman olan bir kişinin topluluk karşısında yaptığı konuşma. Bunun dışında, uluslararası bir sorunun çözümlenmesi için yapılan toplantılar. ... Sempozyum, diğer toplantı türlerine göre daha bilimsel ve ciddi, ancak, bir sohbet havası içinde geçer.

Edebiyatta konferans nedir kısaca?

Bilimsel veya güncel bir konuda, konunun uzmanı olan kişilerce yapılan açıklayıcı, öğretici konuşmalardır. Konferans, bilim, sanat, edebiyat gibi farklı alanlarda, uzman bir kişinin belli bir konuyu açıklamak veya öğretmek için bir topluluk karşısında yaptığı konuşmadır.

Konferansa nasıl başlanır?

Konferans başlamadan önce konuşmacı, bir başka kişi tarafından dinleyicilere tanıtılarak takdim edilir; ardından konuşmacı konferansı sunmaya başlar. Konferansı sunarken konuşmacı, önceden konuyla ilgili gerekli araştırma ve incelemeleri yapmış ve konuya iyice hakim olacak biçimde hazırlanmış olmalıdır.

Konferans veren kişinin yapması gereken davranışlar nelerdir?

Konferansı verecek kişi, kelimelerin telaffuzuna, (diksiyona) ve dil bilgisi kurallarına dikkat etmelidir. Verilmek istenen düşünceler; açık, anlaşılır ve orijinal olmalıdır. Konferans verilirken konuşmacı, yazdıklarını kâğıttan okumamalıdır. Sanki, söyleşi yapıyormuş gibi konuşmalıdır.

Konferans Konuşması ücretli mi?

Konferans servisinden yararlandıgınızda çağrı tarifenizden ücretlendirilirsiniz. Konferansa davet ettiğiniz her kişi için ayrı ayrı çağrı ücreti ödemektesiniz. Ücretsiz görüşme süreleriniz ile konferans servisinden yararlanabilirsiniz.

Forum nedir çok kısa?

Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir. Forum, panelin devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir.

Konferansta ne yapılır?

Konferansın amacı ise bir konu hakkında konuşma yaparak insanları bilgilendirmektir. Konuşma yapılırken konuşmacının da belli kurallara uyması gerekmektedir. Konferans sunulurken önceden geniş kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır. Konferansta yapılan konuşma ise atasözleri ve deyimler de kullanılarak pekiştirilmeli.

Bir sunum nasıl başlanır?

Bir Sunuma Dinleyicilerin İlgisini Çekecek Şekilde Nasıl Başlanır
  1. Hızlı etki yaratan üç taktik.
  2. Bir hikaye anlatın.
  3. Retorik sorular sorun.
  4. Alıntılar kullanın.
  5. Gidin ve konuşmanızla dünyayı değiştirin!

Konferansta konuşan bir kişinin yapması gerekenler nelerdir?

Konuşmacı, gözlerini dinleyicilerin üzerine çevirmeli, böylece onların kendisini ilgiyle izlemelerini sağlamalıdır. Ayrıca, konuşmacı; temiz giyinmeli, ciddî olmalı, kibar davranmalı, güzel konuşmalıdır. Ses tonunu yerine göre ayarlamalı, vurguyu iyi yapmalıdır.

Münazara tekniği nedir?

Herhangi bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına Münazara denir. ... Münazara için genellikle üçer ya da dörder kişilik iki grup kurulmalıdır. Gruplardan birisi işlenecek konuya olumlu, diğeri ise olumsuz yönden savunmalıdır. Yani, bir grup "tez", diğer grup ise "antitez"i almalıdır.

Konferans görüşmesi nasıl açılır?

İlk olarak normal bir şekilde görüşmek istediğiniz kişilerden ilkini arayın. İlk görüşme başladıktan sonra ekran beliren +, Arama Ekle seçeneğine tıklayın. Konuşmanıza dahil etmek istediğiniz diğer kişiyi rehberden seçerek arayın. Aradığınız kişi telefonu açtıktan sonra ekranda konferans seçeneği belirecektir.