Gebelikte kahverengi lekeler neden olur?

İçindekiler:

  1. Gebelikte kahverengi lekeler neden olur?
  2. Hamile iken leke gelmesi normal mi?
  3. 5 haftada kanama olur mu?
  4. 6 haftalık gebelikte kanama kaç gün sürer?
  5. 6 haftada kanama neden olur?

Gebelikte kahverengi lekeler neden olur?

Hamilelik sırasında hormonların dalgalanması ve vücuttaki kan akışının artması, rahim ağzını oldukça hassas bir hale getirir. Bu nedenle, pelvik muayene veya cinsel ilişki sonrasında kahverengi akıntı oluşabilir. Hamilelik döneminde iyi huylu rahim ağzı polipleri mevcut olan kadınlarda da kahverengi akıntı görülebilir.

Hamile iken leke gelmesi normal mi?

Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin %20'sinde görülebilir.

5 haftada kanama olur mu?

Bazı anne adaylarında gebeliğin 5. haftasında kanama meydana gelebilir. Ufak tefek kanamalar ile lekelenmeler bu hafta içerisinde normal olsa da, yine de doktorunuza haber vermeniz ve muayene olmanız gereklidir.

6 haftalık gebelikte kanama kaç gün sürer?

Hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal olarak değerlendirilen yerleşme kanaması ve benzeri türde yaşanan kanamalar, yaklaşık 6 ila 12 gün aralığında gerçekleşir.

6 haftada kanama neden olur?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..