Inere değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Inere değeri kaç olmalı?
  2. INR kan değeri kaç olmalı?
  3. PTZ kan değeri nedir?
  4. Kan pıhtılaşmasının zararları nelerdir?

Inere değeri kaç olmalı?

Her hastalığa göre farklı oranda INR değeri olmalıdır. Ancak değerin ortalama oranı 0.8-1.1 aralığındadır. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastalar için bu oran 2.0-3.0 aralığında olmalıdır. Daha yüksek derece risk grubuna giren hastalar da mevcuttur.

INR kan değeri kaç olmalı?

INR oranları her hastalığa göre değişkenlik gösterebilir. Fakat ortalama INR testinin normal değerleri 0.8 ile 1.1 aralığındadır. Eğer hasta kan sulandırıcı ilaç içiyor ise bu oran 2.0 ile 3.0 aralığında olmalıdır. Fakat bazı durumlarda INR testi bu değerlerin üstünde veya altında çıkabilir.

PTZ kan değeri nedir?

Testin anlamı: PTZ ekstrensek pıhtılaşma yolunun göstergesidir. Oral antikoagülan tedavisinin izlenmesinde, ayrıca faktör II, V, VII ve X'un konjenital yetmezlikleri, dis fibrinojenemi, karaciğer yetmezliği, DIC ve K vitamini yetmezliğinde PTZ artar.

Kan pıhtılaşmasının zararları nelerdir?

Kan pıhtıları tehlikeli olabilir. Vücudunuza zarar verebilir ya da inme, kalp krizi, böbrek yetmezliği, derin ven trombozu ya da pulmoner embolizm gibi ciddi sorunlar yol açabilir. Kan pıhtıları düşük, ölü doğum ya da gebelik ile ilgili sorunlara da neden olabilir.