Menekşe nerede durmalı?

İçindekiler:

  1. Menekşe nerede durmalı?
  2. Menekşe çiçeği kaç günde bir sulanır?
  3. Ölen menekşe nasıl canlanır?
  4. Menekşe evde nereye konur?
  5. Menekşe sulaması nasıl yapılır?
  6. Menekşe cicekli iken saksı değişimi yapılır mı?
  7. Afrika menekşesi saksısı nasıl olmalı?
  8. Menekşe çiçeği suyu sever mi?

Menekşe nerede durmalı?

Menekşe bitkisi aydınlık ortamları sevse de doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan pek hoşlanmaz. Bu nedenle kendisi havadar bir mutfak gibi hem güneşe doğrudan maruz kalmadığı hem de aydınlık bir ortamda yetişebilir.

Menekşe çiçeği kaç günde bir sulanır?

Üstten su verilmesi durumunda bitkinin yapraklarına değil direkt toprağına su vermek gereklidir. Menekşe çiçeği; ortalama şekilde sıcak mevsimde haftada 2 defa, kış mevsiminde ise 1 defa sulanmalıdır.

Ölen menekşe nasıl canlanır?

Kuruyan Menekşe Nasıl Canlandırılır? Toprak kaliteli olmalı, saksı delikleri açık olup su çıkışı olmalı. Ortam hem çok aydınlık olmalı hem de çiçeğe doğrudan güneş vurmamalı. Toprak değişimi Nisan ayında yapılmalıdır.

Menekşe evde nereye konur?

Menekşe tropikal iklimleri seven bir çiçektir. Gün ışığını sever ancak direk olarak güneş ışığı bitkinize zarar verir. Evinizde doğu veya batı cephe varsa, menekşenizi bu yönlere bakan pencerelerin önüne koymalısınız.

Menekşe sulaması nasıl yapılır?

Sağlıklı sulama adına altlığa bol bol su konularak, 15 dakika sonra toprak çektikten hemen sonra kalan su dökülmelidir. Üstten su verilmesi durumunda bitkinin yapraklarına değil direkt toprağına su vermek gereklidir. Menekşe çiçeği; ortalama şekilde sıcak mevsimde haftada 2 defa, kış mevsiminde ise 1 defa sulanmalıdır.

Menekşe cicekli iken saksı değişimi yapılır mı?

Afrika menekşesi, kökler saksının kenarına ulaştığında çiçek açma eğilimindedir. ... Bundan dolayı saksı değişimine ihtiyaç duyulur. Afrika menekşeleri bulundukları saksılarda uzun süre yaşayabilir. Saksı değişimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır.

Afrika menekşesi saksısı nasıl olmalı?

Menekşeler için en uygun saksılar ağız kısmı geniş olan ve daralarak aşağıya inen saksılardır. Saksıların alt kısmında mutlaka fazla suyun akması için tahliye deliği olması şarttır. Saksılar biçim ve tahliye özellikleri ile Afrika menekşesinin istediği nem dengesini korumalıdır.

Menekşe çiçeği suyu sever mi?

Sulama düzeni hakkında çok hassas olan menekşe çiçeği, her zaman aynı oranda suya ihtiyaç duyar.