Siyah saça kına nasıl renk verir?

İçindekiler:

  1. Siyah saça kına nasıl renk verir?
  2. Saça kına yakılırsa ne olur?
  3. Saça sürülen kınaya ne katılır?
  4. Beyaz saça kına nasıl yapılır?
  5. Kınaya ne eklenir?

Siyah saça kına nasıl renk verir?

Siyah saçın üzerine kına yakıldığında saçın rengi kızılımsı bir renk olur. Saçınız çok koyu siyah renkli ise bariz bir şekilde kızıl renk olmaz. Ancak hafif kızılımsı bir renk olur. Tabii bunun dışında saça kına yakarken kınanın içerisine katılan diğer malzemeler de saçın hangi renk olacağını belirlemektedir.

Saça kına yakılırsa ne olur?

Kına doğal olarak içerdiği bileşenler sayesinde saç köklerini besler. Bu özelliğiyle saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur. Saç dökülmesini azaltır. Yeni saç çıkarma konusunda etkili olduğu bilinmektedir.

Saça sürülen kınaya ne katılır?

1 adet yumurtayı çırpma aleti ile çırpın, paketteki kınayı kaseye boşaltın, çırptığınız yumurtayı kınaya katın, içine 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 2 tutam tuz ve demlenmiş çay suyunu ekleyerek saçınıza süreceğiniz kına harcını hazırlayın. Elde edeceğiniz harç, saça rahatça sürülebilecek akışkanlıkta olmalıdır.

Beyaz saça kına nasıl yapılır?

Beyaz saça kına yakmak için malzemeler; saç uzunluğuna göre bir miktar kına, 4 tane ceviz yaprağı, siyah çay, 3 tane karanfil ve bir dal adaçayı. Ceviz yapraklarını 2 dakika kaynattıktan sonra içine bir yemek kaşığı siyah çay, karanfil ve adaçayı konularak 10 dakika bekletilir. Ardından bu su ile kına hazırlanır.

Kınaya ne eklenir?

Kınanın daha kalıcı olması için hazırladığınız kına harcına önceden demlenip soğutulmuş çay suyunu katabilirsiniz.) Saça kına yakarken koyu kızıl tonları için kınanın içine demleyip suyunu süzdüğünüz kuşburnu çayı, siyah çay yahut adaçayını katabilirsiniz.