pinMode ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. pinMode ne işe yarar?
  2. Delay komutu ne işe yarar?
  3. Arduino Delay ne demek?
  4. Oyunda Delay ne demek?
  5. Millis ne demek?

pinMode ne işe yarar?

pinMode(pinNo,mod); pinMode komutu belirtilen pini giriş veya çıkış olarak ayarlar. pinNo kısmına Arduino pinlerinden biri yazılır, mod kısmına INPUT, OUTPUT veya INPUT_PULLUP yazılır.

Delay komutu ne işe yarar?

Delay fonksiyonu programımızın fonksiyonu kullandığımız satırında belirlediğimiz süre kadar bekletmemizi sağlar. delay(); şeklinde kullanılır. Parantezler içine ilgili satırda ne kadar bekletme yapacağımızın milisaniye cinsinden değeri yazılır. Delay komutu 10 milisaniyeden daha uzun süreler için bekletme önerilmez.

Arduino Delay ne demek?

Delay komutu bekleme için kullanılan bir komuttur. Örneğin projenizde 5 saniye bekleme yapılmasını isterseniz delay(5000) komutu ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat delay komutu görevini bitirene kadar 5 saniye boyunca kod akışı durdurur ve kendisinden sonraki komutların çalışmasını bekletir.

Oyunda Delay ne demek?

1 cevap. Delay türkçe anlamı ile gecikme demektir. Genelde oyunlarda özellikle yüksek ping sorunu yaşayan kişiler, oyun içinde yaşanan olayları gecikerek görebilir.

Millis ne demek?

Millis bir fonksiyondur. Kullandığınız zaman unsigned long veri tipinde bir sayı döndürür. Arduino' nun enerjisi kesilmeden bu fonksiyonu art arda çağırdığnız zaman döndürdüğü değerin sürekli artttığını gözlemleyebilirsiniz. Bunun sebebi, bu fonksiyonun her bir milisaniyede artan bir sayaç olarak çalışıyor olmasıdır.