ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almak için yapılması gerekenler nelerdir?

İçindekiler:

  1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almak için yapılması gerekenler nelerdir?
  2. TSE belgesi ne kadara mal olur?
  3. ISO 9001 belgesi ne kadar sürede alınır?
  4. ISO belgesi nereden alınır?
  5. TSE belgesi kim verir?
  6. CB Deney Belgesi Nedir?
  7. CB sertifikası hangi ülkelerde geçerli?
  8. CB testi nedir?
  9. Iecee belgesi nedir?
  10. TSE Enec belgesi nedir?
  11. Enec belgesi nedir?
  12. Ex Kalite Uygunluk Belgesi Nedir?
  13. Parti Malı Uygunluk Belgesi Nedir?
  14. Standartlara uygunluk belgesi nedir?

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almak için yapılması gerekenler nelerdir?

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir

  1. Başvuru formu.
  2. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  3. İmza sirküleri fotokopisi.
  4. Vergi levhası fotokopisi.
  5. İmza sirküleri fotokopisi.
  6. Oda kayıt belgesi fotokopisi.
  7. SGK Bildirgesi.

TSE belgesi ne kadara mal olur?

ÜCRET TARİFESİ
Sıra NoTahakkuk Ettirilen Ücretin NiteliğiTutarı (TL)
1Belge Ücreti300 TL
2Başvuru Değerlendirme Ücreti250 TL
3İnceleme Hizmet ÜcretiYurtiçi incelemeler: 730 TL Yurtdışı incelemeler: 1550 TL
4Muayene ve Deney Ücretiİlk 10 belge için 350 TL, Sonraki belgeler için 200 TL

ISO 9001 belgesi ne kadar sürede alınır?

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi geçerlilik süresi 3 yıllık aralıklarla düzenlenen belgelerdir. ISO 9001 belgesi geçerlilik süresi belgelendirme denetimi sonucu sertifikanın basım tarihi ile başlamaktadır. 3 yıllık düzenlenen İSO 9001 belgesinin her yıl yılda en az bir kez gözetim denetimi yapılmak zorundadır.

ISO belgesi nereden alınır?

Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.

TSE belgesi kim verir?

* 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN VE REKABETİN KORUNMASI KANUNUNA GÖRE GARANTİ KAPSAMINA GİREN ÜRÜNLERİ İMAL VE İTHAL EDEN KURULUŞLAR; Beyaz eşya servisleri, otomobil servisleri, bilgisayar, elektronik eşya servisleri vb.

CB Deney Belgesi Nedir?

CB deney belgesi, elektronik ve elektrikli cihazların belgelendirilmesi ve uygunluk testleri ile alakalı IEC sistemine (IECEE-CB Certification Scheme) uygun şekilde firma adına, muayene ve deney gerçekleştiren her ürün için ayrı ayrı şekilde hazırlanan ve üzerinde ürünün ticari markasını, tipini, sınıfını, türünü ve ...

CB sertifikası hangi ülkelerde geçerli?

CB Deney Belgesi uluslararası IEC System komisyonunun dünyada 53 ülkede geçerli olan bir test ve belgelendirme sistemidir. Ülkemizin de üye olduğu IEC Sisteminin yetkilendirdiği belgelendirme verebilen test kuruluşlarında CB Deney belgesi ve IECEE Test raporu üyesi olduğu ülkeler tarafından kabul görmektedir.

CB testi nedir?

Elektrikli cihazların belgelendirilmesi ve uygunluk deneyleri ile ilgili Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) sistemine (IECEE) göre deney sonuçlarının karşılıklı olarak tanınması çerçevesinde düzenlenen ve geçerlilik süresi 3 (üç) yıl olan bir belgedir.

Iecee belgesi nedir?

IECEE sistemi, IEC tarafından elektroteknik ekipman ve bileşenler için geliştirilen ve uluslararası standartlara dayanan çok taraflı bir belgelendirme sistemidir. Bu kapsamda olmak üzere toplam 23 kategoride elektrikli ve elektronik ekipman ve test hizmetleri belirlenmiştir. ...

TSE Enec belgesi nedir?

TSE-ENEC belgesi, belgelendirilmesi talep edilen bir ürünün (kablo ve kordonlar haricindeki elektrikli ürün kategorileri ve bunların güvenlik parçaları ile haberleşme kabloları), TSE'nin belge düzenlemek üzere anlaşmaya katıldığı bir Avrupa Standardına uygunluğunun doğrulanması amacıyla verilen bir belgedir.

Enec belgesi nedir?

ENEC, elektrikli ürünler için başta güvenlik olmak üzere ilgili Avrupa standartlarına uyumluluğu gösteren standartlar bütünüdür. ENEC belgesi, Avrupa pazarına girecek elektrikli ürünler için CE belgesine tamamlayıcı niteliktedir. Tüm elektrikli ürünler için geçerli olan ENEC, aydınlatma ürünleri için de geçerlidir.

Ex Kalite Uygunluk Belgesi Nedir?

εx Kalite Uygunluk Belgesi; Patlayıcı ortam ve/veya potansiyel patlayıcı ortamlarda kullanılan donanımlar, koruyucu sistemler ve bunların bileşenlerinin Türk Standardları ve uluslararası standardlar veya diğer ülkelerin Standardları dikkate alınarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından kabul edilen teknik özelliklere ...

Parti Malı Uygunluk Belgesi Nedir?

c. Helal Parti Malı Uygunluk Belgesi: TSE tarafından gıda ve kozmetik ürünleri kapsamında yürütülen Helal belgelendirme işlemleri neticesinde aynı ürün grubu içinde yer alan gıda veya kozmetik ürünleri için düzenlenen doküman. Bu belge belirli bir miktar ve partiye ait olmak üzere düzenlenir.

Standartlara uygunluk belgesi nedir?

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi ; Türk Standardı bulunan konularda, İmalata Yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış firmaların söz konusu ürünlerinin igili Türk Standardına uygunluğunu belirten ve aktedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı verilen firma adına düzenlenen ve üzerinde TSE Markası kullanılacak ...