Burun kemiği nasıl törpülenir?

İçindekiler:

  1. Burun kemiği nasıl törpülenir?
  2. Burun büyür mü?
  3. Kemerli burun nasıl oluşur?
  4. Burun elle düzeltilir mi?
  5. Burnun büyümesi nasıl engellenir?

Burun kemiği nasıl törpülenir?

Kapalı veya açık teknik kullanılarak burun sırtı derisi altındaki kemik ve kıkırdak dokulardan ayrılır, burun kökü ve burun ucu olması gereken yüksekliğe getirildikten sonra bu iki nokta referans alınarak burun sırtı törpülenir. Törpüleme işlemi keski, törpü veya ultrasonik aletler kullanılarak yapılır.

Burun büyür mü?

- Yaşlandıkça burnum büyür mü? Yaşla birlikte birçok doku ve organda gerek yer çekiminin etkisiyle gerek zayıflayan yumuşak bağ dokusu sebebiyle sarkma ve genişleme olur. Bunlardan biri de burundur. Ve evet yaşla birlikte burun sarkar ve genişler yani göreceli olarak büyür.

Kemerli burun nasıl oluşur?

Doğumsal ya da sonradan yaşanan kazalar sonucu burunda kemerli bir yapı oluşmasına neden olabilir. Estetik operasyon ile genellikle ergenlikten itibaren daha da çok ortaya çıkan kalıtsal veya bir travma sonucu sonradan oluşan burun sırtı düzensizliklerinden yani kemerden kurtulmak mümkün.

Burun elle düzeltilir mi?

Burun kırıklarının acil tedavisinde burun içinin ve kemiklerin elle düzeltilmesi genellikle işe yarar. İleri seviye bir yaralanma yoksa hastaneden sadece elle düzeltme yapılıp evde istirahate gönderilirsiniz.

Burnun büyümesi nasıl engellenir?

Diğer bir egzersizde burun deliklerini kapatmak. Başparmağınızla önce sağ burun deliğinizi kapatıp sol burun deliğinizle nefes alın ve 5 saniye bekleyip bırakın. 5 saniye sonunda aynı hareketi sol burun deliğinizi kapatarak uygulayın. Her iki burun deliğiniz için 5'er defa sabah ve akşam uygulamalısınız.