Göç destanının ana fikri nedir?

İçindekiler:

  1. Göç destanının ana fikri nedir?
  2. Hun Destanları Nelerdir?
  3. Hun Türklerinin destanı nedir?
  4. Göktürk Destanları Nelerdir?
  5. Ergenekon hangi dönem?

Göç destanının ana fikri nedir?

Ana Fikir: Devlet yöneticileri karar alirken dikkatli olmali, halkın kutsal değerlerine dokunmamalı ve devletini felakete ugratacak kararlar vermemelidir. Metinde gordugumuz uzere hukumdarin verdigi karar, kutsal kayayi dusmana verme karari, hukumdarin halkinin sonu olmus, halk goc etmek zorunda kalmistir.

Hun Destanları Nelerdir?

İki destanları vardır: Türeyiş Destanı ve Göç Destanı. Destana göre eski Hun hükümdarının iki kızı vardı. Hükümdar, kızlarının tanrılarla evlenmelerini istiyordu. Bu yüzden onları insanlardan uzak bir yere bıraktı.

Hun Türklerinin destanı nedir?

MÖ 209-174 tarihleri arasında hükümdarlık yapan Hun hükümdarı Mete'nin hayatı üzerine kurulan destana Oğuz Kağan Destanı deniliyor. ... Tüm Türk destanlarında olduğu gibi bu destanın da ilk şekli günümüze kadar ulaşmamıştır.

Göktürk Destanları Nelerdir?

Orta Asya'da yaşamış Türklere ait bir çok destan bulunmaktadır. Göktürklere ait olan destanlar Ergenekon Desanı ve Bozkurt Destanıdır. - Ergenekon Destanı Türklerin Ergenekon'a gelişlerini burada kalışlarını ve buradan demir dağı eritip Ergenekon'dan çıkışlarını anlatır.

Ergenekon hangi dönem?

Reşidüddin Hamedani'nin Cami'üt-Tevarih'i ve ikincisi ise Ebul Gazi Bahadır Han'ın Şecere-i Türkî isimli eserleri gibi XIII-XVII. yüzyıl arasında yazılmış çeşitli eserlerde, efsanede yer alan vadiye "Ergenekon" adı verilmiştir; ancak bu kaynaklarda efsanenin kahramanı Türkler değil, Moğollardır.