Münbiç kimin elinde?

İçindekiler:

  1. Münbiç kimin elinde?
  2. Afrini kim yönetiyor?
  3. Cerablus kimin elinde 2020?
  4. Cerablusta son durum nedir?
  5. Tel Abyad Şu an kimin elinde?
  6. Cerablus hangi ülkeye ait?
  7. Cerablus Bab nerede?
  8. El Bab da ne oldu?
  9. Tel Abyad Arapçada ne demek?
  10. Tel Abyad temizlendi mi?
  11. Çobanbey hangi ile bağlı?

Münbiç kimin elinde?

Ocak 2014'te Menbic kasabası IŞİD'in eline geçmiş ve örgütün Kuzey Suriye'deki en önemli noktalarından biri haline gelmiştir.

Afrini kim yönetiyor?

'de Afrin ilçe merkezi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu tarafından kontrol altına alındı. TSK yaptığı açıklamada harekâtın devam ettiğini ve kontrol altına alınan bölgelerde operasyonların sürdürülmekte olduğunu açıkladı.

Cerablus kimin elinde 2020?

Cerablus, El Bab ve Dabık gibi şehirler IŞİD'in elinden alındı.

Cerablusta son durum nedir?

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ilçesinde iki ayrı noktada eş zamanlı gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarında ilk belirlemelere göre 1 çocuk öldü, 20 sivil yaralandı. ... Saldırılar sonucu ilk belirlemelere göre 1 çocuk yaşamını yitirdi, 20 sivil yaralandı. Yaralılar, Cerabus'ta bulunan hastanelere nakledildi.

Tel Abyad Şu an kimin elinde?

Tel Abyad (Arapça: تل أبيض, Türkçe: Tellebyad Kürtçe: Girê Spî), Balıh Nehri boyunca yer alan ve idari olarak Rakka Valiliği'ne ait Suriye şehridir.

Cerablus hangi ülkeye ait?

Cerablus (Arapça: جرابلس‎ / ALA-LC: Cerābulus), Suriye'nin Halep iline bağlı bir kent. Fırat'ın batı yakasında, Esad Gölü'nün kuzeyinde bulunan kentin rakımı 367 metredir. Türkiye-Suriye sınırında yer alan Cerablus'un nüfusu 25.705'dir. Cerablus bir Arap şehridir.

Cerablus Bab nerede?

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya balistik füze saldırısı düzenlendi. Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı.

El Bab da ne oldu?

Suriye'nin El Bab kentinde üs bölgesine PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda Uzman Çavuş Muammer Yiğit (31) şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Tel Abyad Arapçada ne demek?

Tel Abyad (Arapça: تل أبيض, Türkçe: Tellebyad Kürtçe: Girê Spî), Balıh Nehri boyunca yer alan ve idari olarak Rakka Valiliği'ne ait Suriye şehridir. Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen'lerden oluşan 200.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Osmanlı döneminde Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesiyle aynı idi.

Tel Abyad temizlendi mi?

Tel Abyad terörden temizlendi 16'ncı Mekanize Tugay Komutanlığı'nın kontrolündeki üs bölgesinde en kritik yer harekat merkezi.

Çobanbey hangi ile bağlı?

Çobanbey (Arapça: جوبان بك) ya da el-Rai (Arapça: الراعي, el-Rai), Suriye'nin Halep ilinde bulunan bir kasabadır. 2004'te nüfusu 4.609 kişiydi. Halep ilindeki önemli Türkmen yerleşim birimleri arasındadır.