Öğretim görevlisi nasıl atanır?

İçindekiler:

  1. Öğretim görevlisi nasıl atanır?
  2. Doktora yapmadan öğretim görevlisi olunur mu?
  3. Eğitim görevlisi ne kadar maaş alır?
  4. Üniversite Dekanları ne kadar maaş alır?
  5. En geç kaç yaşında akademisyen olunur?
  6. Akademisyen yaş sınırı var mı?

Öğretim görevlisi nasıl atanır?

Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır. Öğretim üyesi ve öğretim elemanı karıştırılıyor.

Doktora yapmadan öğretim görevlisi olunur mu?

Yukarıda yaptığımız açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, üniversitelerde öğretim görevlisi olmak için Yüksek Lisans yapmak zorunlu şart değildir. Lisans mezunu olduktan sonra alanında belirli bir süre kamuda veya özel sektörde çalışan kişiler de "ÖĞRETİM GÖREVLİSİ" olarak üniversitelerde çalışabilmektedir.

Eğitim görevlisi ne kadar maaş alır?

UnvanKademe2021 Ocak Zamlı Maaş Tablosu
Araştırma Görevlisi7/17.576TL
Öğretim Görevlisi1/48.067 TL
Öğretim Görevlisi3/17.633 TL
Öğretim Görevlisi4/17.523 TL
15 satır daha•AP

Üniversite Dekanları ne kadar maaş alır?

Dekan maaşları 10.000 TL ile 13.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu durum dekanın derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Kademeli şekilde artış gösteren maaşı 10.000 TL'den başlamak sözüyle 13 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

En geç kaç yaşında akademisyen olunur?

Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES'ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak. Yaş sınırı yoktur.

Akademisyen yaş sınırı var mı?

“Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.” Düzenleme ile araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı tekrar geldi. Dolayısıyla araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı var mı sorusuna cevap evettir.