Muğla ili hangi bölgede?

İçindekiler:

  1. Muğla ili hangi bölgede?
  2. Fethiye hangi bölgede yer alır?
  3. Aydın Muğla hangi bölgede?
  4. Ölüdeniz Ege mi akdeniz mi?
  5. Milas'ın kaç tane köyü var?
  6. Fethiye Ölüdeniz hangi bölgede?

Muğla ili hangi bölgede?

Muğla, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dördüncü şehri. 2020 itibarıyla 1.000.773 nüfusa sahiptir. Ege Bölgesi'nde, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye, Marmaris, Milas, Datça ve Bodrum gibi tatil yöreleri ile ünlü bir yerleşim yeridir.

Fethiye hangi bölgede yer alır?

Fethiye
Muğla ilindeki konumu.
ÜlkeTürkiye
İlMuğla
Coğrafi bölgeAkdeniz
17 satır daha

Aydın Muğla hangi bölgede?

Muğla ili coğrafi olarak Ege Bölgesi'nde bulunsa da topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine girer. Türkiye'nin güneybatı ucunda yer alan kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu, güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir.

Ölüdeniz Ege mi akdeniz mi?

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, Ege Bölgesi'nde yer alır. Fethiye'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ölüdeniz'in doğusunda Seydikemer, kuzeybatısında Dalaman, güneyinde Akdeniz ile komşudur. Teke Yarımadası'nda yer alan Ölüdeniz'e Fethiye'den çamlar arasında virajlı yollardan geçerek ulaşılır.

Milas'ın kaç tane köyü var?

Milas, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. 2014 senesine kadar 13 mahallesi, 114 köyü ve 5 beldesi olan kent yeni çıkan büyük şehir yasası ile ilçe sınırları içerisindeki bütün yerleşim birimlerinin mahalle olmasıyla ilçe sınırları içerisinde toplam 132 mahalle sayısıyla ayrı bir konuma gelmiştir.

Fethiye Ölüdeniz hangi bölgede?

Ölüdeniz Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı olan bir bölgedir. 2016 senesinde dünyanın en güzel kumsalı olarak seçilen Ölüdeniz kumsalı her yıl binlerce turisti ağırlar. Bu sebeple Ölüdeniz oldukça popüler bölgeler arasında yer almaktadır. Ölüdeniz Nerede Hangi İldedir?