Öğretmen nasıl olunur kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Öğretmen nasıl olunur kısa bilgi?
  2. Öğretmen nedir ve ne iş yapar?
  3. Hangi hastalıklar öğretmen olmaya engel?
  4. Öğretmenlik sağlık raporunda nelere bakılır?
  5. Bipolar kişiler öğretmenlik yapabilir mi?

Öğretmen nasıl olunur kısa bilgi?

Öğretmen Nasıl Olunur? Üniversitelerin ilgili fakültelerinden alacakları eğitimi tamamladıktan sonra bir de formasyon alınması gerekmektedir. İlk olarak hangi alanda öğretmenlik yapacağınızı seçmeniz gerekir. Liseden mezun olduktan sonra TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli bir puan almanız gerekmektedir.

Öğretmen nedir ve ne iş yapar?

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Hangi hastalıklar öğretmen olmaya engel?

'Sübyancılık' olarak bilinen pedofili hastaları, kişilik bozukluğu olanlar, alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları kesinlikle öğretmenlik yapamayacak. Tedavi gördüğü halde mimikle iletişim kurmayı engelleyen parkinson, yüz felci ve benzeri hastalıkları bulunanların da öğretmenliğe ataması yapılmayacak.

Öğretmenlik sağlık raporunda nelere bakılır?

Öğretmenlik için sağlık raporu alırken kan tahlili, ciğer filmi, EKG, boy, kilo, kan, şeker, tansiyon gibi muayenelerden geçmeniz gerekmektedir. Doktor tarafından çeşitli tahliller yapılmaktadır. Devlet hastaneleri ve özel hastanelerden öğretmenlik için sağlık raporu kolaylıkla alınabilmektedir.

Bipolar kişiler öğretmenlik yapabilir mi?

S9: Bipolar bozukluk tedavisi gören kişiler istediği her mesleği seçebilir mi, devlet memuru olabilir mi? C9: Bipolar hastalar mevzuat gereği polis, subay, pilot, kaptan vs. mesleklerini yapamazlar. Memurluk için genel bir yasak söz konusu değildir, çalışacağı işe bağlıdır.