Üniversitelerde seçmeli ders ne demek?

İçindekiler:

  1. Üniversitelerde seçmeli ders ne demek?
  2. Üniversite seçmeli dersi vermek zorunlu mu?
  3. Alan dışı seçmeli ders ne demek?
  4. Üniversiteden mezun olmak için kaç AKTS gerekir?
  5. Mezun olmak için ortalama kaç olmalı?
  6. 4 yıllık üniversite kaç krediyle mezun olunur?
  7. Üniversite son sınıfta kaç kredilik ders alınabilir?
  8. 240 AKTS ne demek?

Üniversitelerde seçmeli ders ne demek?

kocaeli üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu —belki de yegane— güzellik. bu uygulamaya göre, her bölümde değişkenlik gösteren bir kredi miktarının, okunmakta olan bölüm haricindeki bölüm yada bölümlerden alınacak derslerle doldurulması gerekmektedir.

Üniversite seçmeli dersi vermek zorunlu mu?

1- Her öğrenci Üniversite Seçmeli Dersi (ÜSD) almak zorunda mıdır? -- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.

Alan dışı seçmeli ders ne demek?

c) Alan Dışı Seçmeli Dersler (ASD): Öğrencilerin ilgi ve yetkinliklerine uygun nitelik ve çeşitlilikte, toplumsal hizmet, tarih, kültür ve sanat duyarlılığı ile spor ve sağlık faaliyetleri, çevre bilinci, bilim ve teknolojinin yanı sıra kişisel gelişimi destekleyen ve anahtar/aktarılabilir yeterlilikleri geliştiren ...

Üniversiteden mezun olmak için kaç AKTS gerekir?

Çeşitli nedenlerle derslerini düzenli alamayan bazı öğrenciler bir yarıyılda 30'un altında kalabilir ya da üzerine çıkabilirler. Ancak mezuniyet durumunda öğrencinin 240 AKTS lik dersi almış olması beklenir.

Mezun olmak için ortalama kaç olmalı?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 - 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.

4 yıllık üniversite kaç krediyle mezun olunur?

Üniversitemizden mezun olabilmek için kaç AKTS krediyi kamamlamam gerekmektedir? 5 (ı) dersleri dışında, dört yıllık öğretim programları 240 AKTS, beş yıllık öğretim programları 300 AKTS, altı yıllık öğretim programları 360 AKTS ve meslek yüksekokulu programları ise 120 AKTS kredisi olarak almanız gerekir.

Üniversite son sınıfta kaç kredilik ders alınabilir?

Yaz okulu ve son dönem sınav hakkı hariç olmak üzere bulunduğu akademik yarıyılın sonunda mezuniyet aşamasına gelen, ön lisans programlarında en az 80 AKTS, lisans programlarında en az 200 AKTS kredilik ders almış olan son sınıf son dönem öğrencileri, danışmanlarının onayı ile dönemde toplam 48 AKTS kredisini geçmemek ...

240 AKTS ne demek?

AKTS kredisi, öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü (teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler, v.b) ifade eden bir birimdir. ... * Öğrenciler, dört yıllık eğitim sonunda toplam 240 AKTS kredisi toplayarak mezun olur.