Bireylerin çeşitli yetenekleri olduğunu savunan modern zeka kuramcısı kimdir?

İçindekiler:

  1. Bireylerin çeşitli yetenekleri olduğunu savunan modern zeka kuramcısı kimdir?
  2. Modern zeka kuramcısı kimdir?
  3. Sorgulayici ve sportif zeka ne demek?
  4. 8 zeka gücünün var olduğunu savunan kimdir?
  5. Kişiler arası zeka ne demek?
  6. Akademik zeka ne demek?
  7. Görsel zeka ne demek?
  8. Içsel zeka hangi meslek?
  9. Dünyanın en zeki kişisi kim?
  10. Akıllı insan aynı zamanda zeki midir?

Bireylerin çeşitli yetenekleri olduğunu savunan modern zeka kuramcısı kimdir?

Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir. ... Kuram ortaya atıldıktan sonra farklı tepkilerle karşılaştı.

Modern zeka kuramcısı kimdir?

1874-1949 yılları arasında yaşayan ve modern eğitim psikolojisinin kurucusu olan Edward L. Thorndike, çalışmalarıyla zekânın gelişimine katkıda bulunmuştur. ... Thorndike'a göre üç tür zekâ vardır: Soyut ve Sözlü Zekâ: Sembol kullanarak düşünme yeteneğidir.

Sorgulayici ve sportif zeka ne demek?

4+4+3 ( Sorgulayıcı ve sportif zeka) Bu zeka türüne sahip olan insanlar, her şeyin bir nedeni olduğuna inanır. Bir konu hakkında her şeyi merak edip anında araştırmaya koyulurlar. Neden-sonuç ilişkisiyle olayları çözmeye çalışırlar. Kendi bedenlerine önem veren ve ruhlarını besleyen kişilerdir.

8 zeka gücünün var olduğunu savunan kimdir?

Hızlıca deneyebilirsiniz. İnsan zekâsını 8 farklı boyutta inceleyerek 8 farklı sınıfa ayıran Howard GARDNER, bu boyutları aşağıdaki şekilde sınıflandırmıştır.

Kişiler arası zeka ne demek?

Kişilerarası Zeka ya da bir başka deyişle sosyal zeka; insanları rahat ve doğru biçimde anlama ve anlaşma, insanlarla doğru etkileşim kurma yeteneğidir.

Akademik zeka ne demek?

Akademik zeka; Eğitim alanında kullanılan bir kelimedir. Eğitim alanındaki anlamı: Soyut kavramları kolayca kavramaya yatkın zekâ.

Görsel zeka ne demek?

Görsel zeka, adı üstünde; görme eylemi ile başlar. Hayal etmek ve görmek; gördüğümüz ya da hayal ettiğimiz şekiller, desenler, grafikler, soyut ve somut görüntüler, renkler ya da dokular görsel zeka ile ilişkilendirilir.

Içsel zeka hangi meslek?

İçsel zekaya sahip kişiler için kabul gören en uygun mesleklerden bazı içsel zeka mesleklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Yazar.
  • Şair.
  • Tiyatrocu.
  • Filozof.
  • Dini lider.
  • Özel eğitmen.
  • Bilgisayar destekli eğitmenlik.
  • Polis ve diğer güvenlik güçleri birimleri.

Dünyanın en zeki kişisi kim?

1898 - 1944 yılları arasında yaşamış ve yaklaşık 300 IQ'su ile birçok otoriteye göre dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen William James Sidis'in hayat hikayesi, zekanın doğru kullanımı ile ilgili çok önemli dersler ve bilgiler veriyor.

Akıllı insan aynı zamanda zeki midir?

TDK'ya göre zeki, "anlama ve kavrama yeteneği olan" anlamına geliyor, akıllı ise "gerçeği iyi gören ve ona göre davranan". ... Akıllı insan, başarılı olunca mutlu olur, zeki insan mutlu olunca başarılı olur. Akıllılar aptallardan geçinir, zekiler ise kendi başlarının çaresine bakabilirler.