Üniversitede araştırma görevlisi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Üniversitede araştırma görevlisi ne iş yapar?
  2. Araştırma Görevlisi ek ders ücreti alır mı?
  3. Araştırma görevlisi ders verir mi?
  4. Akademisyen ek ders ücreti ne kadar?
  5. Üniversitelerde ek ders ücreti nasıl hesaplanır?
  6. 2020 2021 ek ders ücreti ne kadar?

Üniversitede araştırma görevlisi ne iş yapar?

Araştırma görevlisi (eskiden "asistan") yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcısı.

Araştırma Görevlisi ek ders ücreti alır mı?

Bu şekilde ders görevi verilen araştırma görevlilerine haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar 2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde öğretim görevlileri için belirlenmiş olan ek ders ücreti, gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ile sınav ücreti ödenir.”

Araştırma görevlisi ders verir mi?

Doktora, sanatta yeterlik, tipta uzmanlık veya diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış araştırma görevlilerinin talepleri halinde, asli işlerini aksatmamak ve haftalık on iki (12) saati aşmamak kaydıyla üniversitelerin ilgili yönetim kurullarının onayıyla ders vermelerinin uygun olduğuna, Yürütme Kurulu'nun ...

Akademisyen ek ders ücreti ne kadar?

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
UnvanUnvan KatsayısıBrüt Ücret (1 Ders Saati)
Profesör30026.

Üniversitelerde ek ders ücreti nasıl hesaplanır?

Öğretim elemanlarının ek ders ücretleri, ünvanlarına göre belirlenmiş katsayılarla ilgili aydaki memur maaş katsayısı çarpılarak hesaplanır. Bulunan brüt tutardan bulunduğu gelir vergisi dilimine karşılık gelen oranda gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek net ücret hesaplanır.

2020 2021 ek ders ücreti ne kadar?

Ücretli öğretmenlere yapılan 7.