Meskukat ne demek?

İçindekiler:

  1. Meskukat ne demek?
  2. Meskukat ne bilimidir?
  3. Meskukat ne demek TDK?
  4. Gizli diplomasi ne demek?
  5. Diplomasi hizmeti nedir?
  6. Uluslararası ilişkilerin temel aktörleri kimlerdir?
  7. Küresel siyasetin aktörleri nelerdir?

Meskukat ne demek?

Sözlükte “üzerine damga vurulmuş” anlamına gelen meskûkün çoğulu olan meskûkât, damgalanarak sikke haline dönüştürülmüş madenî paraları / sikkeleri ifade eder. Eski Yunan'da "kanun" anlamında kullanılan nomostan türetilen eski Yunanca nomisma/noummos ve Latince nummus "sikke" mânası taşımaktaydı.

Meskukat ne bilimidir?

Nümismatik (ya da Nümizmatik), sikke ve madalyonların tarihi ve tanımıyla uğraşan; Tarih biliminin alt kolu olan bilim dalının adıdır. Sikke anlamına gelen Grekçe "nomisma"(Kurallara uygun, geçerli olan anlamına gelir.) ile Latince "numisma" kelimelerinden türemiştir.

Meskukat ne demek TDK?

ç. a. (meskû:kâ:tı) esk. Sikkeler, metal paralar. meskûkât, 8 karakter ile yazılır.

Gizli diplomasi ne demek?

Gizli diplomasi Bir başka deyişle, saray diplomasisi olarak da adlandırılan bu tür diplomasi, her aşaması ile dışa kapalı bir biçimde yürütülürdü. Böylece, bir bölge halkı bazen bir başka devletin egemenliğine geçtiğini sonradan öğrenebilirdi.

Diplomasi hizmeti nedir?

Uluslararası, devletlerarası ilişkilerin müzakereyle yürütülmesine diplomasi denir. Barışın kurulması ve korunmasına hizmet eder. Çatışmalardan önce krizi çözmek adına müracaat edilen en önemli araçtır.

Uluslararası ilişkilerin temel aktörleri kimlerdir?

Uluslararası ilişkilerdeki temel aktörler dünya devletleridir. Uluslararası ilişkiler akademisyenleri geleneksel olarak bu devletlerin diğer devletler karşısında aldığı kararları ve davranışları araştırır. Uluslararası sahne, devletlerin kararlarıyla iç içe geçmiş irili ufaklı aktörle doludur.

Küresel siyasetin aktörleri nelerdir?

Bir başka deyişle, “küresel siyaset”, sözkonusu yapının dört temel aktörü olan ulus devlet, devletler-üstü kurumlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının karşılıklı etki- leşimi sonucunda şekillenmektedir.