Adıma açılmış dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Adıma açılmış dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Açılan dava nasıl takip edilir?
  3. Reddiyat makbuzu ne demek?
  4. Bir davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  5. Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?
  6. 4060 nasıl mesaj atılır?
  7. Reddiyat kime ödenir?
  8. Reddiyat parası ne zaman alınır?
  9. Takipsizlikten kapanan icra dosyası tekrar açılır mı?
  10. Dosya durumu takipsizlik nedir?
  11. Reddiyat makbuzu ne işe yarar?
  12. Icra dosyasında reddiyat ne demek?

Adıma açılmış dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet resmi sitesine, alınan şifre ile birlikte giriş yapıldığı anda, mahkeme dava dosyası sorgulama başlığı altında bir bölüm ekrana gelecektir. Bu bölümde şahıslar hakkında her hangi bir dava açılmış ise, anında görüntülenecektir.

Açılan dava nasıl takip edilir?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Reddiyat makbuzu ne demek?

Reddiyat makbuzu, icra veya dava dosyalarında yer alan paraların ödenmesi durumunda hazırlanan makbuz türüdür. Reddiyat Makbuzu Nedir? ... Özellikle icralarda veya dava takiplerinde bulunan paraların ödenmesi sonucunda reddiyat makbuzu kesiliyor. Ödeme yapılmadığı taktirde reddiyat makbuzunun kesilmesi mümkün değildir.

Bir davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Duruşma Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim ?
  1. Avukatlık ve hukuk bürolarından yardım alınması
  2. E-Devlet siteminin kullanılması
  3. Yargıtay resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama.
  4. Bazı özel sorgulama hizmetleri sağlayan web siteleri aracılığıyla sorgulamanın yapılması
AP 27 Mordad 1400

Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?

Davacı tarafından verilen dilekçenin davalı tarafa gönderilmesi süresi ise 30 gündür. Bu süre celbin hazırlanması ve dosyaya dönüştürme süresi olarak kabul görmektedir. Bu bilgiler ışığında dilekçe ve tebligat tebliği için makul süre 37 gün olacaktır.

4060 nasıl mesaj atılır?

Bunun için Abonelik mesajı içerisinde yer alan TC kimlik numarası ile, mesaj gönderilen cep telefonunun ilgili operatörde kayıtlı olduğu kişinin TC Kimlik numarasının aynı olması zorunludur. Sorgulama yapmak için cep telefonunun mesaj gönderme bölümüne TCKİMLİKNO DOSYANO MESAJKODU yazılıp 4060'a gönderilmelidir.

Reddiyat kime ödenir?

Bir dava söz konusu olduğunda, dava masraflarını üstlenen kişiler, bu parayı adliye veznesine yatırırlar. Dava sonuçlandığında, arta kalan para saymanlığa verilir. Saymanlık bu parayı, dava için yatıran kişilere geri ödeme yapar. Kısaca reddiyat. davalar için yatırılmış harç ve masrafların artan kısmıdır.

Reddiyat parası ne zaman alınır?

Yani reddiyat dava sürecinin sonunda, saymanlığa aktarılması ile beraber buradan ilgili kişiye geri verilir. Tabii bu durumda hava başında ödenen miktar değildir. Dava için gerekli unsurlar adına ödeme kısmı çıkarıldıktan sonra, kalan kısım olarak ön plana çıkar.

Takipsizlikten kapanan icra dosyası tekrar açılır mı?

İcra takibinin dosya kapak hesabındaki miktar ve harçlar yatırıldıktan sonra dosya icra müdürlüğünce kapanacaktır. Bu şekilde kapanan dosyaların tekrar açılması mümkün değildir.

Dosya durumu takipsizlik nedir?

Takipsizlik kararı, cumhuriyet savcısının yaşanan olayla alakalı dava açılmaması için verdiği karardır.

Reddiyat makbuzu ne işe yarar?

Özellikle icralarda veya dava takiplerinde bulunan paraların ödenmesi sonucunda reddiyat makbuzu kesiliyor. ... Makbuz ödemenin yapıldığını belgelemek için, ödeme yapan kişilere veriliyor. Verilen bu makbuzlar, icra dosyalarında bulunan ödemelerin yapıldığını belirtiyor.

Icra dosyasında reddiyat ne demek?

Reddiyat iade etme, geri verme, fazla alınan verginin ilgili kişiye teslim edilmesi olarak ifade edilir. Dava için yatırılan tutarların artması durumunda, parayı yatırılan kişiye fazlalıkların geri ödenmesidir.