Sel ne demek Eodev?

İçindekiler:

  1. Sel ne demek Eodev?
  2. Kitabın içindekiler bölümü ne ise yarar?
  3. Kulucka ne demek kısaca?
  4. Eşelemek sözlükte ne demek?
  5. Kapsül sözlükte ne demek?
  6. Eşelemek ne demek TDK?
  7. Holluk ne demek?
  8. Höllük ne demek TDK?
  9. Höllük ne işe yarar?
  10. Höllük nasıl yapılır?
  11. Höllük toprağı nedir?
  12. Belediğim ne demek?

Sel ne demek Eodev?

Sürekli yağmurlardan veya eriyen karlardan oluşan, geçtiği yerlere zarar veren taşkın su.Hareket hâlindeki büyük kalabalık, yığınEtki ve iz bırakan güçlü durum veya davranış. 1.Sürekli yağmurlardan ve eriyen karlardan oluşan taşkın su. ...

Kitabın içindekiler bölümü ne ise yarar?

Kitabınİçindekiler” kısmı okurlara kitabın bütünü hakkında bir fikir verebilmek için buraya konulmuştur. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve her ne şekilde olursa olsun dağıtılamaz. Kaynak gösterilerek, bilimsel yöntemlere uygun olmak koşuluyla atıfta bulunulabilir (Yrd.

Kulucka ne demek kısaca?

a. 1. Civciv çıkarmak amacıyla yumurtaya yatmış veya yatmak üzere olan dişi kuş veya kümes hayvanı, gurk. 2. Bilim ve teknolojide araştırma, geliştirme ve uygulama için hazırlık dönemi. 1. Kutup yıldızı.

Eşelemek sözlükte ne demek?

eşelemek anlamı (-i) 1. Toprak, kül gibi toz durumunda bulunan şeyleri hafifçe kazıp karıştırmak: "Eşeledik külleri, kıvılcımlar parladı." -C. Uçuk. 2.

Kapsül sözlükte ne demek?

kapsül anlamı is. 1. Şişe kapağı. 2. Ateşli silahlarda horozun veya iğnenin çarpmasıyla ateş alan, bir tür özel barutla dolu, küçük, yuvarlak metal parça. 3.

Eşelemek ne demek TDK?

Toprak, kül gibi toz durumunda bulunan şeyleri hafifçe kazıp karıştırmak: “Eşeledik külleri, kıvılcımlar parladı.” -C. Uçuk. 2. Dağıtıp karıştırmak: “Canan'ın odasında, ayaklarıyla yorganı eşeleyip karyolayı sarsarak hıçkırırken buldu.” -P.

Holluk ne demek?

Tavuğun yumurtladığı yer, folluk. Bostanları beklemek için yapılan çardak. Pancar.

Höllük ne demek TDK?

a. hlk. Kundak çocuklarının altına bez yerine konulan toprak: “Eledim eledim höllük eledim / Aynalı beşikte bebek beledim” -Halk türküsü. 1. Kundak çocuklarının altına konulan elenmiş ince toprak. 2.

Höllük ne işe yarar?

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Göçerler köyünde, bebekler toprakla kundaklanarak büyütülüyor. Halk arasında "höllük" olarak bilinen kil benzeri toprakla kundaklanan bebeklerin daha sağlıklı olduğuna inanan köylüler, özellikle kış aylarında, bu yöntem sayesinde çocukların soğuklardan etkilenmediğini düşünüyor.

Höllük nasıl yapılır?

Höllük nasıl uygulanır İndirilip bir bebeğin dayanabileceği hale getirilir. Kundak bezi yere serilir. Onun üzerine kalınca bir bez (höllük bezi) yayılır. Höllük bu ikinci bezin üzerine aktarılıp elle düzlenir.

Höllük toprağı nedir?

Höllük kolayca çamurlaşmayan, ince kumu andırsa da ondan farklı olan bir tür topraktır. İçerdiği kil nedeniyle yüksek oranda emicilik özelliği taşıyan höllük, bu özelliği ile çocuklarda pişiğe neden olan ıslaklığı gidererek, bebeğin ve dolayısıyla da annenin huzursuz olmasını engeller.

Belediğim ne demek?

Bulamak, bulaştırmak. Çocuğu kundaklamak, sarmak, beşiğe bağlayarak, sararak yatırmak. 1.