Sultan Ahmet Camii kaç yaşında?

İçindekiler:

  1. Sultan Ahmet Camii kaç yaşında?
  2. Sultan Ahmet Camii kaç kişilik?
  3. Sultan Ahmet cami Avrupa yakasında mı?
  4. Osmanlı sultanlarının yaptırdığı camiye ne denir?
  5. Sultan Ahmet Camii kaç metrekare?
  6. Sultan Ahmet kac metrekare?

Sultan Ahmet Camii kaç yaşında?

4121609-1616 Sultan Ahmet Camii/Yaşı

Sultan Ahmet Camii kaç kişilik?

Ancak her biri 89 metre yüksekliğinde 9 minaresi olan caminin kapasitesi, 900.000 kişidir ve hac döneminde bu sayı 4.000.000'a kadar ulaşmaktadır.

Sultan Ahmet cami Avrupa yakasında mı?

Sultanahmet, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Fatih ilçesine bağlı 57 mahalleden biridir. Tarihî yarımadanın en uç noktasında bulunan mahalle, Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya başta olmak üzere çok sayıda tarihî eseri sınırları içinde barındırmaktadır.

Osmanlı sultanlarının yaptırdığı camiye ne denir?

Selatin camileri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sultanların yaptırdıkları camilere verilen addır. Osmanlı dönemindeki ilk selatin camileri Bursa'daki Ulu Camii ve Yeşil Camii'dir. İstanbul'daki ilk selatin camisinin, İstanbul'un ele geçirilmesi sonrası camiye çevrilen Ayasofya olduğu öne sürülse de II.

Sultan Ahmet Camii kaç metrekare?

Caminin ibadethane bölümü 64 x 72 metre boyutlarındadır. 43 metre yüksekliğindeki merkezi kubbesinin çapı 23,5 metredir. Caminin içi 200'den fazla renkli cam ile aydınlatılmıştır.

Sultan Ahmet kac metrekare?

Caminin yapımı tam 7 yıl 5 ay 6 gün sürüyor ve 1616 yılında ibadete açılıyor. Cami avlusuyla birlikte dikdörtgen bir planda yapılmış ve kare planda olan ibadet alanı toplamda 2.646 m2'den oluşmaktadır. 43 metre yüksekliğe sahip olan kubbenin çapı ise 23 metredir.