Balmumu ile neler yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Balmumu ile neler yapılabilir?
  2. Bal mumu mum ne işe yarar?
  3. Balmumu kumaş ne işe yarar?
  4. Mum nedir ne işe yarar?
  5. Balmumu nedir ne için kullanılır?

Balmumu ile neler yapılabilir?

İlaç sanayinde bazı krem ve merhemlerin yapımında, bazı hapların kaplanmasında kullanımı görülür. Ayrıca balmumu su geçirmez malzemelerde, mobilya ve zemin cilalarında, optik lenslerin parlatılmasında, sakızlarda, mürekkeplerde az da olsa kullanılır.

Bal mumu mum ne işe yarar?

Arılar tarafından ballarını depolamak ve yavrularını büyütmek için yapılır ve kullanılır. Yüksek bal akışı dönemlerinden sonra arıcılar fazla petekleri çıkarırlar. Balmumumuz bu bal peteklerinin kapaklarından gelir.

Balmumu kumaş ne işe yarar?

Cotton Bee Balmumu Kumaş ve Keseleri, sebze, meyve, yeşillikler ve ekmeklerinizi sarmak için kullanabilmektesiniz. Ortalama birkaç günde sararmaya ve bozulmaya başlayan gıdalarınız, ürünlerimiz ile adeta 'mumyalandığı' için çok daha uzun süre tazeliklerini koruyabilmektedir.

Mum nedir ne işe yarar?

Hem aydınlatma için hem sadece dekoratif amaç için, bazen de ikisi için evlerde çok tercih ediliyor. Çeşitli renklere ve kokulara sahip birbirinden farklı mum çeşidi var. Mumlar binlerce yıl önce ritüellerde, adaklarda kullanılmaya başlandı. Günümüzde ise iyi hissettirdiği için spa'larda ve meditasyonda kullanılıyor.

Balmumu nedir ne için kullanılır?

Balmumu, arıların peteklerini yapmak için karın halkalarında (segmentlerde) bulunan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak sarı veya daha koyu madde. Genellikle balmumu deyince arının hazırladığı petekteki mum anlaşılır. Bunun yanında sanayide hazırlanan maddeye de balmumu denir.