19 Mayıs sizin için ne ifade ediyor?

İçindekiler:

  1. 19 Mayıs sizin için ne ifade ediyor?
  2. samsuna neden çıktı?
  3. 1919 yılında ne oldu?
  4. Atatürk da ne oldu?
  5. Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü neden 19 Mayıs?

19 Mayıs sizin için ne ifade ediyor?

TürkMilleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.

samsuna neden çıktı?

ATATÜRK NEDEN SAMSUNA ÇIKTI? Mondros Mütarekesi'nin ardından ülkenin pek çok yeri düşman kuvvetleri tarafından işgal altındaydı. ... Osmanlı Hükümeti Mustafa Kemal'i Samsun'da Türk halkı ve Rum çeteleri arasında yaşanan gerginliği bastırması için Samsun'a görevlendirdi.

1919 yılında ne oldu?

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basışıdır. TürkMilleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı.

Atatürk da ne oldu?

Yolculuk için bütün hazırlıklar yapıldı. Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'a doğru yola çıktı. Tarih: idi… ... Atatürk, Beşiktaş'tan bir askeri motorla İstanbul Boğazı'na açıldı, Kız Kulesi açıklarında Bandırma Vapuru'na bindi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü neden 19 Mayıs?

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Türk ulusu için milli mücadelenin başlama günü olduğu için kendi doğum günü olarak bu tarihi seçmiştir. Atatürk'ün amacı tamamen Milli Mücadele'ye ve Milli Mücadele'de Samsun'un önemine yapmak istediği vurgudan kaynaklanmaktadır.