BM Genel Kurulu 1999 yılında aşağıdaki ay ve günlerden hangisini Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir?

İçindekiler:

  1. BM Genel Kurulu 1999 yılında aşağıdaki ay ve günlerden hangisini Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir?
  2. 25 Kasım da ne var?
  3. Kadına Şiddete Hayır el izi bırakma Nasıl Yapılır?
  4. Sen de iz bırak nedir?
  5. Kadına şiddetten ceza alınır mı?

BM Genel Kurulu 1999 yılında aşağıdaki ay ve günlerden hangisini Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir?

Mirabal kız kardeşlerin anısı, özgürlük ve insan hakları için verdikleri mücadele, dünyada ve Türkiye'de insan hakları savunucuları ve kadın hareketleri için bir sembol haline geldi. 1999 yılında Birleşmiş Milletler, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" olarak ...

25 Kasım da ne var?

1922 - Edirne'nin kurtuluşu. 1925 - Şapka Devrimi: Şapka giyilmesi konusundaki kanun, TBMM'de kabul edildi. 1934 - Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa'ya "İnönü" soyadını verdi. 1936 - Almanya ve Japonya, Avrupa kültürünü ve Dünya barışını Bolşevik tehditten korumak amacıyla Anti-Komintern Paktını imzaladı.

Kadına Şiddete Hayır el izi bırakma Nasıl Yapılır?

ALO 183 ücretsiz bir danışma hattıdır. 7 gün 24 saat herhangi bir telefondan 183 numarasını çevirerek şiddeti durdurmak için gerekli destek ve korumaya nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

Sen de iz bırak nedir?

Bu projede şiddete uğrayan her bir kadının hayatına 'güzel bir iz' bırakmak için siteye girmeniz ve ekrandaki bir boşluğa dokunmanız yeterli, bunun sonucunda sitemizin adınıza özel verdiği kartı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak da projenin yayılmasına ve 'iz'lerin çoğalmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Kadına şiddetten ceza alınır mı?

6284 Sayılı Kanun kapsamında “kadına karşı şiddet” tanımlaması söz konusu olsa da anılan kanunda herhangi bir ceza öngörülmemiş ve kadına karşı şiddet uygulayan kişiye “Türk Ceza Kanunu” kapsamında ceza verilmesi gerektiği belirtilmiştir.