Direksiyon sınavı kaç stop hakkı var?

İçindekiler:

  1. Direksiyon sınavı kaç stop hakkı var?
  2. Ehliyet komisyon üyesi nasıl olunur?
  3. Ehliyet sınav komisyonu kimlerden oluşur?
  4. Il sağlık komisyonu kimlerden oluşur?
  5. 2021 direksiyon sınavında kaç hak var?

Direksiyon sınavı kaç stop hakkı var?

Direksiyon sınavında stop hakkı 2'ye çıktı

Ehliyet komisyon üyesi nasıl olunur?

Direksiyon sınavı ve değerlendirme komisyonunda bir başkan ve bir üye vardır. Başkan ve üyenin en az yüksek okul mezunu olması, 3 yıllık “B” ehliyetinin olması ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 42'nci maddesince Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi almış olması gerekir.

Ehliyet sınav komisyonu kimlerden oluşur?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu sınav yeterliliği olan öğretmenlerden oluşmaktadır.

Il sağlık komisyonu kimlerden oluşur?

Komisyon valilik tarafından görevlendirilecek il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları, ortopedi ve travmatoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından ...

2021 direksiyon sınavında kaç hak var?

2021 Yılında her bir sürücü adayı toplamda 4 defa teorik sınava , 4 defa uygulama sınavı(direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir.