Mobbing uygulanan kişi ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Mobbing uygulanan kişi ne yapmalı?
  2. Mobbing başvurusu nereye yapılır?
  3. Kamuda mobbing nasıl ispatlanır?
  4. Kamuda mobbing davası nereye açılır?
  5. Mobbing davası kime karşı açılır?
  6. Devlet memuru amirine dava açabilir mi?
  7. Mobbinge uğrayan tazminat alabilir mi?

Mobbing uygulanan kişi ne yapmalı?

Mobbinge maruz kalanlar İş Müfettişliklerin, TBMM, Anayasa Mahkemesi, ALO 170, Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu ve İl, İlçe İnsan Hakları Kurulları'na başvuru yapabilirler.

Mobbing başvurusu nereye yapılır?

Dilekçe ile Başvuru -İşyerinde psikolojik taciz davranışlarına maruz kalan kişiler, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili idari makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler.

Kamuda mobbing nasıl ispatlanır?

Şirket yöneticileri tarafından atılan mail, sms, e-posta, whatsapp konuşmaları da mobbing ispatında kullanılabilir. Mesai saatleri dışında geç saatlerde iletişime geçilmesi de işin psikolojik taciz boyutunu oluşturur.

Kamuda mobbing davası nereye açılır?

Mobbing davaları iş mahkemelerinde açılır ve iş mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde iş mahkemesi sıfatıyla asliye hukuk mahkemelerinde açılabilmektedir.

Mobbing davası kime karşı açılır?

Mobbing davası açmak isteyen kişi, mobbing uyguladığını iddia ettiği işverenin (eylemin aynı zamanda suç teşkil etmesi halinde) ikametgahının bulunduğu mahkemeye ya da ilgili iş yerinin bağlı olduğu iş mahkemesine dava açabilmektedir.

Devlet memuru amirine dava açabilir mi?

657 Sayılı Kanunda Şikayet ve Müracaata İlişkin Olarak Yer Alan Hüküm: "Madde 21: Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.

Mobbinge uğrayan tazminat alabilir mi?

İşçi mobinge maruz kaldığında işyerinden ayrılarak kıdem tazminatı talep edebilir veya mobbingin tespiti için iş mahkemesinde dava açıp, iş mahkemesinde açtığı bu dava ile birlikte manevi tazminat da talep edebilecektir. ... Yani kıdem tazminatını hak ederek çalışan işyerinden ayrılabilir.