Sözleşmeli er en az kaç yıl sözleşme?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er en az kaç yıl sözleşme?
  2. Sözleşmeli er başvurular ne zaman?
  3. Sözleşmeli er başvuru ne zaman açılacak 2021?
  4. Sözleşmeli er olduktan sonra uzman çavuş olabilir mi?

Sözleşmeli er en az kaç yıl sözleşme?

MADDE 14 ‒ (1) Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınırlar. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır.

Sözleşmeli er başvurular ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti; a. 08 Şubat- tarihleri arasında Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA yerleşkesinde, b. 29 Mart- tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA yerleşkesinde icra edilecektir.

Sözleşmeli er başvuru ne zaman açılacak 2021?

Birinci Grup Adaylar; 18 Mayıs-04 Haziran 2021 tarihleri arasında sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte sınavlara girecektir. b. İkinci Grup Adaylar; 31 Mayıs-17 Haziran 2021 tarihleri arasında sınavlara girecektir.

Sözleşmeli er olduktan sonra uzman çavuş olabilir mi?

Sözleşmeli Erlerden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla Uzman Erbaşlığa veya Astsubaylığa başvurabilirler.