19 Mayıs'ı kim önerdi?

İçindekiler:

  1. 19 Mayıs'ı kim önerdi?
  2. Atatürkü Anma ve Gençlik bayramında ne oldu?
  3. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı günü Zafer Bayramı olarak kutlarız doğru mu yanlış mı?
  4. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve genclık spor bayramı neden kutlanır?
  5. Tarih Nasıl Yazılır?

19 Mayıs'ı kim önerdi?

Samsun 19 Mayıs'ın bayram ilan edilmesinde öncü bir rol oynamıştır. 20 Haziran 1938 tarihinde Yaklaşık 3 yıl süren savaşların ardından bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği üzerine “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

Atatürkü Anma ve Gençlik bayramında ne oldu?

'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Atatürk'ün Samsun'a çıktığı günü Zafer Bayramı olarak kutlarız doğru mu yanlış mı?

Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramıolarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve genclık spor bayramı neden kutlanır?

19 Mayıs Atatürk'ün milli mücadeleyi ve kurtuluş savaşını başlatmak için Samsun'a çıkmasından dolayı kutlanan bir gündür. İlk defa 19 Mayıs tarihte 1926 yılında Samsun'da kutlanmıştır. Samsun'da kutlandıktan sonra ulusal bir gün ilan edilerek milli bayram haline gelmiştir. İlk kez ise 1935 yılında resmiyet kazanmıştır.

Tarih Nasıl Yazılır?

Tarih atılırken her zaman günün, ay ve yıldan daha önce yazılması gerekiyor. İlk olarak gün, sonra ay ve daha sonra yıl yazılır. 01.01.2021 şeklinde tarih atılma işlemleri gerçekleştirilmelidir. Gün, ay ve yıl tarihlerinin karıştırılarak yazılması, başka tarihi ifade edebileceğinden doğru yazılması gerekir.