TDK Bir kaç?

İçindekiler:

  1. TDK Bir kaç?
  2. Bir kaç ayrı mı yazılır TDK?
  3. Sana ne ayrı mı yazılır TDK?
  4. Kimene nasıl yazılır?
  5. Kime TDK?
  6. Kimde nasıl yazılır?
  7. Kim bilir bitişik mi ayrı mı?

TDK Bir kaç?

TDK Yazımı Birkaç Mı, Birkaç Mı? TDK'ye göre ''birkaç'' birleşik olarak yazılmalıdır. Birçok kişi bu sözcüğü ayrı yazarak hataya düşmektedir.

Bir kaç ayrı mı yazılır TDK?

Bir kaç nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "birkaç" şeklindedir. Bir kelimesinin birleşik yazılma kuraı vardır, ancak ''bir şey'' gibi kelimeler de bunun istisnasıdır. TDK'ya göre birkaç kelimesi birleşik yazılır.

Sana ne ayrı mı yazılır TDK?

Ne kelimesi sen, ben, biz gibi zamirlerle kullanıldığında ayrı yazılır. Bu nedenle kelimenin bitişik yazılması hatalıdır. Not: Kalıplaşmış ifadelerden biri olan sana ne kelimesi cümlenin sonunda yer alıyorsa sonuna soru işareti konmalıdır.

Kimene nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Kimene şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kime ne şeklinde olmalıdır.

Kime TDK?

Kimseyi ilgilendirmez anlamına gelir. Bu kelime genellikle kimene şeklinde yanlış kullanılır. Doğru kullanımı kime ne şeklinde olmalıdır.

Kimde nasıl yazılır?

Bitişik yazılan -de ve -da genellikle “nede?”, “kimde?”, “nerede?” gibi soruların yanıtı niteliğindedir. Bu soruları sorun, eğer -de ve -da ekli kelimeler bu soruların yanıtını veriyorsa bitişik yazılır.

Kim bilir bitişik mi ayrı mı?

KİM BİLİR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “kim bilir mi, kimbilir mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kim bilir şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.