PTT tebligat nerede?

İçindekiler:

  1. PTT tebligat nerede?
  2. PTT tebligat haber kağıdı nedir anlamı?
  3. Pasaport belge numarası nerede yazar?
  4. Pasaport numarası kaç haneli olur?

PTT tebligat nerede?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

PTT tebligat haber kağıdı nedir anlamı?

8. Adıma tebligat olduğunu gösteren bir haber kağıdının kapıma yapıştırılması ne anlama gelir? Adresinizin kapalı olması nedeniyle adınıza çıkarılan tebligatın kime teslim edildiğini ve tebliğ tarihinin gösterdiği bilgilendirmedir.

Pasaport belge numarası nerede yazar?

Pasaport noları eski tip pasaport belgelerinde birbirinden farklı harf ve rakamdan oluşan dokuz karakterli olmaktadır, yeni tip çipli pasaportlarda ise bu sayı yedi karakterden meydana gelir. Pasaportunuza ait numara elinizdeki pasaportunuzun üst kısmında yazmaktadır.

Pasaport numarası kaç haneli olur?

Pasaport numarası eski tip pasaportlarda kırmızı bir şekilde her sayfada yer almaktadır. 9 haneli bir numara olduğu için kolaylıkla fark edilebilir ve diğer bilgilerden ayırt edilebilir. Yeni çipli pasaportlarda ise bu numarayı 7 haneli olarak görmekteyiz.