CİMER başvurularında geri dönüş yapılması için kanuni süre nedir?

İçindekiler:

  1. CİMER başvurularında geri dönüş yapılması için kanuni süre nedir?
  2. Cimere şikayet Nasıl Yapılır?
  3. Savcılığa suç duyurusu dilekçesi nasıl yazılır?
  4. Savcılığa suç duyurusu dilekçesi nereye verilir?

CİMER başvurularında geri dönüş yapılması için kanuni süre nedir?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimere şikayet Nasıl Yapılır?

Elektronik ortamda cimer.gov.tr ya da e-Devlet aracılığıyla başvuru yapılabilirken ALO 150 telefon hattını kullanarak ya da şahsen müracaat ederek de CİMER şikayet başvurusu yapmak mümkündür.

Savcılığa suç duyurusu dilekçesi nasıl yazılır?

Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır. Suçun kim tarafından işlendiği belli değil ise şikayet faili meçhul olarak yapılır. Bunların yanında şikayet dilekçesine belli ise suç tarihi yazılmalıdır.

Savcılığa suç duyurusu dilekçesi nereye verilir?

Bir suçu ilişkin ihbar veya şikâyetin Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılması mümkündür. Valilik veya kaymakamlığı ya da mahkeme yapılan ihbar veya şikâyet ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.