Önümüzdeki yerel seçimler ne zaman?

İçindekiler:

  1. Önümüzdeki yerel seçimler ne zaman?
  2. Şu ana kadar kaç tane Cumhurbaşkanımız oldu?
  3. 2002 genel seçimleri ne zaman yapıldı?
  4. Başkanlık seçimi kaç yılda bir?
  5. Yerel seçim ne zaman 2023?
  6. 2002 yılında hangi parti iktidardı?
  7. 2000 yılında kaç parti seçime katıldı?

Önümüzdeki yerel seçimler ne zaman?

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerdir. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

Şu ana kadar kaç tane Cumhurbaşkanımız oldu?

'te cumhuriyetin ilanıyla Türkiye'nin kuruluşundan bu yana 12 farklı Türk vatandaşını Cumhurbaşkanlığı makamına getiren yirmi bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı.

2002 genel seçimleri ne zaman yapıldı?

Seçim takviminin 7 Ağustos tarihinde başladığı 2002 seçimlerinde, gümrüklerde oy verme işlemi 2 Ekim tarihinde başlayıp 3 Kasım tarihinde sona erdi. tarihinde 81 ildeki 85 seçim çevresinde düzenlenen seçimlere katılım oranı yüzde 79,13 olarak gerçekleşti.

Başkanlık seçimi kaç yılda bir?

(1) Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri beş yılda bir aynı günde yapılır. (2) Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

Yerel seçim ne zaman 2023?

Bir sonraki Türkiye genel seçimleri, en geç 18 Haziran 2023 veya daha erken bir tarihte düzenlenecektir. Bir sonraki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ile aynı gün yapılacaktır.

2002 yılında hangi parti iktidardı?

Oyların yüzde 34,3'ünü alarak kazandığı 363 milletvekilliği ile tek başına iktidar olan AK Parti, TBMM'nin üyelik sayısının yaklaşık yüzde 66'sını alarak liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı 1950'li yıllardan sonra TBMM'deki en büyük temsil gücünü elde eden siyasi parti oldu.

2000 yılında kaç parti seçime katıldı?

20 partinin katıldığı genel seçimleri, 1950'den sonra yapılan serbest seçimler arasında katılan siyasi parti sayısının en fazla olduğu seçimdir.