Halk oyunları isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Halk oyunları isimleri nelerdir?
  2. Sivas Halk Oyunları isimleri nelerdir?
  3. Halk oyunları nedir kısa bilgi?
  4. Tamzara halayı nedir?
  5. Bar hangi yöreye ait bir oyundur?
  6. Tamzara oyunu hangi yöreye ait?
  7. Tamzara hangi yöreye ait?

Halk oyunları isimleri nelerdir?

Şimdi sırayla öğrenelim:
  • Hora: Trakya.
  • Zeybek: Ege, Güney Marmara, İç ve Batı Anadolu.
  • Teke: Göller Yöresi, Batı Akdeniz.
  • Kaşık Oyunları-Karşılama Bölgesi: Konya Bölümü, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Doğu Akdeniz.
  • Horon: Orta ve Doğu Karadeniz.
  • Halay: Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri, İç Anadolu'nun Doğusu.
Daha fazla öğe...

Sivas Halk Oyunları isimleri nelerdir?

Sivas Halayı, Köy Ağırlaması, Abdurrahman Halayı, Karahisar, Temürağa, Harami, Hoş Bilezik, Özenteki, Tamzara, Sarıkız, Karkın Halayı, Kızık Halayı, Kabak Halayı, Kartal Halayı, Sallangel, Ahçik, Maro, Yanlama, Tozan Halayı, Arnavut Halayı,Çekirge Halayı, Hanım Esme, Hayda Bico, Ters Bico, horhon Bico, Çedene, Çemberim ...

Halk oyunları nedir kısa bilgi?

Halk oyunları, çok eski ve genel bir oluşumdur. Bunlara “halk dansları” da denilmektedir. Halk oyunlarında esas, ritmik, gösterişli ve zaman zaman dramatik unsurlar taşıyan, ilk çıkış kaynağı bilinmeyen ve bu nedenle anonimleşmiş toplu veya bireysel bir dans biçimidir.

Tamzara halayı nedir?

Tamzara (Ermenice: Թամզարա; Azerice: Tənzərə; Yunanca: Τάμσαρα or Τάμζαρα), adını Şebinkarahisar'a bağlı yerleşkeden alan halk oyunu. Azerbaycan Türkleri, Hemşinliler, Ermeniler, Süryaniler, Rumlar, Türkler, Acaralılar tarafından oynanan bir halk oyunudur. 1 veya 2 kadın ve 1 erkekle oynanır.

Bar hangi yöreye ait bir oyundur?

Bar Oyunları, Kuzeydoğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane (Kürtün hariç), Erzincan (Kemaliye hariç), Artvin (Hopa, Arhavi ve Borçka hariç), Giresun (Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçelerinde) ve Samsun (Vezirköprü, Havza, Ladik) illerini içine alan bölgede halkın oynadığı halk oyunlarıdır.

Tamzara oyunu hangi yöreye ait?

Tamzara (Ermenice: Թամզարա; Azerice: Tənzərə; Yunanca: Τάμσαρα or Τάμζαρα), adını Şebinkarahisar'a bağlı yerleşkeden alan halk oyunu. Azerbaycan Türkleri, Hemşinliler, Ermeniler, Süryaniler, Rumlar, Türkler, Acaralılar tarafından oynanan bir halk oyunudur.

Tamzara hangi yöreye ait?

Sivas'ın Zara ilçesinde keza Tamzara oynanır.