Teheccüd namazının fazileti nedir?

İçindekiler:

  1. Teheccüd namazının fazileti nedir?
  2. Imsaktan hemen sonra sabah namazı kılınır mı?
  3. Teheccüd namazı kaçar rekat olarak ve nasıl kılınır?
  4. Teheccüd namazı kaç rekattır ne okunur?

Teheccüd namazının fazileti nedir?

Sahih hadislere göre farz namazlardan sonra en faziletli namaz teheccüt namazıdır. ... Başka hadislerde de teheccüd namazı için gece kalkmak tavsiye edilmiş, bu namazı kılanların Allah-u Teala'ya yakınlaşacağı, salih kullardan sayılacağı, günahlarının Allah'ın izniyle örtüleceği, günahlardan korunacağı müjdelenmiştir.

Imsaktan hemen sonra sabah namazı kılınır mı?

Şafağın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yiyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın." (Bakara, 2/187) buyrulmaktadır. İmsak vaktinin gelmesi ile birlikte sabah namazı vaktinin girdiğine göre bu vakitte sabah namazı kılınabilir.

Teheccüd namazı kaçar rekat olarak ve nasıl kılınır?

Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir. Bu durumda iki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta da selam verilebilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 468-469).

Teheccüd namazı kaç rekattır ne okunur?

Teheccüd namazı nasıl kılınır? Akşam namazının sünneti gibi kılınır. Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda “tahiyyat”tan sonra “Allahümme salli” ve “Allahümme barik” okunur.