Mor lahana turşusunun faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mor lahana turşusunun faydaları nelerdir?
  2. Mor lahananın içinde ne var?
  3. Emziren annelere lahana gaz yapar mı?
  4. Çiğ meyve gaz yapar mı?
  5. Mor lahana da hangi vitaminler var?

Mor lahana turşusunun faydaları nelerdir?

Besin değerleri oldukça yüksek olan mor lahana, K ve C vitamini yönünden zengin görülüyor. Sinir ve bağışıklık sistemini destekliyor. Mor lahana turşusu probiyotik içeriği ile sindirim sisteminin düzenlenmesine yardım ediyor. Antosiyanin minerali, beyin fonksiyonlarının güçlenmesine yardım ediyor.

Mor lahananın içinde ne var?

Mor lahana, C vitamini , antosiyaninler, karotenoidler, kaemprefol gibi flavonoid antioksidanları bünyesinde barındırır. Bu bileşenler vücudumuz için son derece faydalıdırlar. Mor lahananın içinde sülfür bileşeni bulunur. Bu bileşen akne ve sivilcelerle mücadele eder.

Emziren annelere lahana gaz yapar mı?

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.

Çiğ meyve gaz yapar mı?

Bazen de çiğ tüketilen sebze, meyveler veya gazlı içecekler gaza yol açıyor. Özellikle “Hassas Bağırsak Sendromu” olanlarda fazla miktarda meyve ve sebze tüketimi aşırı gaz üretebiliyor. Lahana, karnabahar, turp, elma, kuru fasulye, nohut, mercimek ve benzeri yiyecekler bu grubun şampiyonu.

Mor lahana da hangi vitaminler var?

Güçlü antioksidan yapısı sayesinde hücresel hasara karşı vücudu korur. Mor lahana, C vitamini , antosiyaninler, karotenoidler, kaemprefol gibi flavonoid antioksidanları bünyesinde barındırır. Bu bileşenler vücudumuz için son derece faydalıdırlar. Mor lahananın içinde sülfür bileşeni bulunur.