Karadeniz bölgesinin bitki örtüsü nedir?

İçindekiler:

  1. Karadeniz bölgesinin bitki örtüsü nedir?
  2. Karadeniz'de yaz nasıl geçer?
  3. Karadeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde her mevsim yağış görülür doğru mu yanlış mı?
  4. Doğu Karadeniz hangi ağaç türleri?
  5. Karadeniz en fazla yağışı hangi mevsimde alır?
  6. Karadeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde kışın yoğun kar yağışı görülür mü?

Karadeniz bölgesinin bitki örtüsü nedir?

Yüksek yerlerde iğne yapraklı, alçak yerlerde geniş yapraklı ağaçlar bulunur. Mısır, çetik, tütün, çay, fındık gibi bitkiler yetişir. Doğal bitki örtüsü ormandır. Çok yüksek yerlerde Alpin Çayırlar görülür.

Karadeniz'de yaz nasıl geçer?

Kışlar Akdeniz İklimi'nde olduğu gibi ılık, iç ve yükseklerde soğuk geçer. Yazlar fazla sıcak değildir. Doğal bitki örtüsü kıyılarda geniş yapraklı nemcil ormanlar, yükseklerde sıcaklık düşüklüğüne bağlı, karışık ve iğne yapraklı ormanlardır.

Karadeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde her mevsim yağış görülür doğru mu yanlış mı?

- Her mevsim yağmurludur. - Doğu Karadeniz Bölgesi'nde maksimum yağış sonbaharda, minimum yağış ilkbaharda düşer. - Batı Karadeniz Bölgesi'nde maksimum yağış sonbaharda, minimum yağış ise ilkbaharda düşmektedir. Hesaplanan yağış miktarı 1000-1500 mm'dir.

Doğu Karadeniz hangi ağaç türleri?

Doğu Karadeniz Bölümü ormanlarında yaygın ağaç türleri kayın, ıhlamur türleri (Tilia dasystyla ssp. caucasica ve T. platyphyllos), kestane (Castanea sativa), çınar yapraklı akçaağaç (Acer platanoides), karaağaç (Ulmus glabra ve Ulmus minor), sapsız meşe (Quercus petraea), Istranca meşesi (Q.

Karadeniz en fazla yağışı hangi mevsimde alır?

Yağış boldur (ortalama 842,6 mm), her mevsim yağışlıdır ve kurak dönem yoktur. Doğu Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı ortalama 1590 mm iken, 8 mm arasında değişir. Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer.

Karadeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde kışın yoğun kar yağışı görülür mü?

- Orta Karadeniz Bölümü'nde ise maksimum yağış kışın, minimum yağış yazın olmaktadır. Yıllık yağış miktarı 700 -1000 mm dir. - Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. - Yıllık ortalama sıcaklık 13-15°C'dir.