Gardiyan başvurusu nasıl yapılır 2021?

İçindekiler:

  1. Gardiyan başvurusu nasıl yapılır 2021?
  2. Gardiyan olmak için ne yapmak lazım?
  3. Gardiyan alımını kim yapar?
  4. Infaz koruma memuru eğitimi kaç ay 2021?
  5. Gardiyan askere gider mi?

Gardiyan başvurusu nasıl yapılır 2021?

Başvurular e-Devlet üzerinden 23 Şubat-12 Mart tarihleri arasında saat 23.59'a kadar "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden giriş yaparak, "Adalet Bakanlığı İş Başvurusu" ekranı kullanılarak gerçekleştirecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Gardiyan olmak için ne yapmak lazım?

İnfaz ve koruma memuru olmak istiyorsanız, özel olarak herhangi bir bölümden mezun olmanıza gerek yoktur. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmanız yeterlidir. KPSS'den en az 70 puan alan herkes, bu kadroya başvuru yapabilmektedir. Bunun haricinde kurumlar arası geçişle de infaz ve koruma memuru olabilirsiniz.

Gardiyan alımını kim yapar?

En az lise ya da dengi okullardan mezun olanlar zaman zaman infaz ve koruma memuru olarak işe alınmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan en az 70 puan alan kişiler gardiyanlık görevi için başvuruda bulunabilmektedir. Ayrıca infaz ve koruma memurluğuna başvuruda 30 yaşını bitirmemiş olma şartı aranmaktadır.

Infaz koruma memuru eğitimi kaç ay 2021?

İnfaz ve koruma memuru olmak için gerekli başvuru şartlarını taşıyanlar, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi'nde mesleğe hazırlayacak 5 aylık bir eğitime dahil oluyorlar.

Gardiyan askere gider mi?

Gardiyanlar Askerlik Yapar Mı? : Evet infaz koruma memurları da askerlik görevlerini yerine getirmek durumdadırlar.