Patlıcan turşusu nasıl doldurulur?

İçindekiler:

  1. Patlıcan turşusu nasıl doldurulur?
  2. Sade patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  3. Patlıcan turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  4. Patlıcan turşusunun içine neler konur?
  5. Pişmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  6. Karışık turşuya patlıcan konur mu?
  7. Köz patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  8. Közlenmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  9. Patlıcan Biber turşusu nasıl olur?
  10. Kolay patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  11. Közde Patlıcan Turşusu nasıl yapılır?
  12. Kışlık turşu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  13. Közlenmiş biber patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  14. Düğün turşusu nasıl yapılır?
  15. Kızarmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  16. Patlıcanlı yaz turşusu nasıl yapılır?

Patlıcan turşusu nasıl doldurulur?

Yemek kaşığı yardımıyla patlıcanların içine doldurulur. Asma yaprağı üzerine kapatılır, kereviz sapı ile bağlanır. Kavanozun altına beş atı adet nohut konur, patlıcanların kapalı kısmı alta gelecek şekilde kavanoza dizilir. Aralarına biber, havuç, salatalık koyabilirsiniz.

Sade patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanların tepesini kesip kaynar suda haşlıyoruz. O arada sarımsaklari soyup ince ince doğrayıp tuzla karıştırıyoruz. Yumuşayan patlıcanları çıkarıp karnıyarık şeklinde boyuna kesiyoruz. Aralarına tuzlu sarımsak karışımlarını azar azar koyuyoruz bir tepsinin üzerine diziyoruz.

Patlıcan turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

İlk olarak patlıcanların sap kısmını kesip, boydan bir çizik atıp, kaynar suya atın. Renkleri hafif dönünce soğuk suya atıp soğumaya bırakın. İç harcı için domates, biber, sarımsak ve maydanozu çoban salata doğrar gibi doğrayın. Tuzunu ekleyip iyice karıştırın.

Patlıcan turşusunun içine neler konur?

Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  1. 1kg. küçük boypatlıcan.
  2. 2adetdomates.
  3. 2adetyeşil biber.
  4. 6dişsarımsak.
  5. 2adethavuç
  6. 6adetkırmızı biber.
  7. 3su bardağıince ince doğranmış lahana.
  8. 1/2demetmaydanoz.
Daha fazla öğe...

Pişmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Pişmiş Turşu Tarifi Yapılışı
  1. Patlıcanları küp küp doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım.
  3. Tencereye Doğradığımız malzemeleri alıp üzerine geçecek kadar sıcak su ve. ...
  4. Sos:
  5. Sarımsakları bir kasede az tuzla dövüp üzerine zeytinyağı ekleyelim.
  6. Koruk suyunu katıp karıştıralım.
  7. 1 bardak su ilave edelim.
Daha fazla öğe...

Karışık turşuya patlıcan konur mu?

Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanları istediğiniz şekilde doğrayın. ... Ben patlıcanları ayrı yaptım. İçine kereviz, maydanoz, sarımsak ve 7-8 tane acı biber doğradım böyle güzel oluyor. 2 haftaya olur.

Köz patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Servise hazır !

Közlenmiş patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Servise hazır !

Patlıcan Biber turşusu nasıl olur?

Tencereye 1 bardak sıvı yağ, sirke ve tuzu atıp kaynayınca içine patlıcanları atıyoruz . 15 dakika ezmeden çevirerek pişiriyoruz. Patıcanları çıkarıp biberleri aynı şekilde çevirip tekrar patlıcanları üzerine ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Hemen içine doğradığımız sarımsakları ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.

Kolay patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Önce patlıcanları yeşil kısmını kesip karnını çizelim. Tencerede kaynayan suya dökelim. 2-3 dakika haşlayalım. Çıkarıp süzgece koyup üzerine ağır bir şey koyalım. Ben 20 kiloluk su bidonu koydum. 5-6 saat acı suyu gidene kadar dursun.

Közde Patlıcan Turşusu nasıl yapılır?

Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Servise hazır !

Kışlık turşu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Malzemeler bol suda yıkanır. Malzemelere bıçak batırılır, En alta bir avuçtan biraz az nohut konmak şartıyla malzemeler dizilir. En üste maydanozdan konur sirke, tuz, limon tuzu ve su eklenip ağzı kapatılır. Belirttiğim kilolara göre ben 4 adet 5 kg lık turşu elde ettim.

Közlenmiş biber patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Közlenmiş Biber Ve Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? İlk patlıcanlarımızı yağılı kağıt serdiğimiz tepside közlüyoruz ve daha sonra biberlerimizi közlüyoruz . Soğuyunca soyuyoruz ve doğruyoruz istediğimiz büyüklükte.İçine sirke, sarımsak ve tuzumuzu ekliyoruz . Hepsini karıştırıyoruz ve böyle bir saat bekletiyoruz.

Düğün turşusu nasıl yapılır?

Sarımsak tuzla birlikte ezilir, zeytinyağı ile beyazlaşana kadar çırpılır. Limon tuzu ve limon suyu eklenir. Nar ekşisi yada koruk ilave edilir ve sulandırılır (biberi kaynattığınız suyu da kullanabilirsiniz) En son ayranı eklenir. İçine buz atılarak soğuk servis yapılır.

Kızarmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanı, domatesi ve biber bol yağda iyice kızartalım. Kızardıktan sonra mutfak mendillerine serip yağını çektirelim. Hepsini bir kaseye koyup üzerine sarımsakları ince ince doğrayalım tuzumuzu ve sirkemizi ekledikten sonra yavaşça ezmeden karıştıralım. Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim.

Patlıcanlı yaz turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcan ve biberleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım üzerini geçecek şekilde su koyalım. 20-25 dakika kadar haşlayalım. Pişen sebzeleri süzelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan patlıcan ve biberleri büyük bir kaseye alalım ve yine üzerini geçecek şekilde su koyalım.