Seferihisar Turgut köyü nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Seferihisar Turgut köyü nasıl gidilir?
  2. Izmir lavanta köyü nerede?
  3. Turgut Köyü lavanta Festivali Ne zaman?
  4. Lavantalı köy nerede?
  5. Turgut köyü nereye bağlı?
  6. Eşkele hangi otobüs gider?
  7. Isparta Lavanta Festivali Ne zaman?
  8. Lavanta tarlasına ne zaman gidilir?
  9. Lavanta köyünde ne yapılır?
  10. Turgutlu koyu nerenin?
  11. Turgut Şelalesi yüzülür mü?
  12. 992 nereden kalkıyor?
  13. Mudanya Altınkum plajı nasıl gidilir?
  14. Lavanta turu ne zaman?

Seferihisar Turgut köyü nasıl gidilir?

SEFERİHİSAR TURGUT KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR İzmir'den Turgut'a direkt otobüs yok ama toplu taşıma ile gitmek istiyorsanız öncelikle Fahrettin Altay'dan kalkan 730 numaralı otobüsler Ulamış'a ya da Urla'ya gitmeniz gerekiyor. İki yerden de geçen 732 numaralı belediye otobüsüne binerseniz Turgut'a ulaşabilirsiniz.

Izmir lavanta köyü nerede?

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı köylerinden biri olan Turgut Köyü İzmir'e yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alıyor.

Turgut Köyü lavanta Festivali Ne zaman?

Üreticinin arkasında olduklarını belirterek lavanta bayramını kutladı. Festivalin tahmini başlama tarihi 27 Haziran 2021 ve tahmini bitiş tarihi de 27 Haziran 2021.

Lavantalı köy nerede?

Lavanta Köyü diğer bir tabiri ile Lavanta Kokulu Köy, Akdeniz Bölgesi illeri arasında yerini alan Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı durumda bulunan Kuyucak köyünün diğer adıdır. Kuyucak köyü, Isparta merkezden sadece 48 km uzaklıkta olup bağlı olduğu Keçiborlu ilçesine ise yalnızca 15 km. uzaklıkta.

Turgut köyü nereye bağlı?

Turgut Köyü 37.162621 enlem ve 28.693478 boylamda yer almaktadır. Ula ilçesine bağlıdır. Turgut Köyü haritası Muğla ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Turgut Köyü posta kodu 48640.

Eşkele hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Bursa Eskel Yolu yakınından geçiyor: 43/D, 48/A, B/24, B/32, E/12.

Isparta Lavanta Festivali Ne zaman?

Başlangıç: 13.7.2018 - Bitiş: 15.7.2018. Seyahat 53'ten Ankara Çıkışlı Isparta Lavanta Festivali Turu; Lavanta Bahçeleri Lavantalar, haziran sonu morarmaya başlıyor ve temmuz ayı çiçekleri patlayınca mosmor oluyor. Temmuz sonu ağustos başından itibaren ise hasat yapılıyor ve lavantalar toplanıp yağları çıkartılıyor.

Lavanta tarlasına ne zaman gidilir?

Kuyucak Köyünde, Lavantalar haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor. Ziyaret etmek için en doğru zaman genel olarak Haziran- Ağustos arası olarak bilinir. Ama Lavantaların mor mor çiçek açtığı ve mis gibi koktuğu tarih, Temmuz Ayının ilk haftası olarak bilinir.

Lavanta köyünde ne yapılır?

Kuyucak Köyü'nde geleneksel kıl çadırlardaki otantik ortamda lavanta balı, lavanta çayı, zeytin gibi malzemeler eşliğinde köy kahvaltısı etmek ve öğlen yemeği yemek mümkündür. Köyde, lavantanın faydalarının ve tarihçesinin anlatıldığı rehberli turlar da düzenlenmektedir.

Turgutlu koyu nerenin?

Turgutlu Köyü 38.133869 enlem ve 27.637020 boylamda yer almaktadır. Tire ilçesine bağlıdır. Turgutlu Köyü haritası İzmir ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Turgut Şelalesi yüzülür mü?

Burası Marmaris'in çok fazla bilinmeyen saklı kalmış güzelliklerinden biridir. Şelale yaklaşık olarak 5 metre yükseklikten akar. Şelaleden akan su oldukça soğuktur. Şelalenin aktığı yerde oluşan göl de ziyaretçiler yüzme imkanı da bulmaktadır.

992 nereden kalkıyor?

992 (Burulaş) 992 otobüs hattının ilk durağı Uludağ Üniv. İst. / 5g, 992, B35, B37 Yönü olup son durağı Eşkel 4 durağıdır. 992 (Eşkel), her gün çalışıyor.

Mudanya Altınkum plajı nasıl gidilir?

Plaja hususi aracıyla gelenlerin Bursa – Mudanya kara yolu üzerinden ya da Gemlik – Kurşunlu yolu üzerinden de Altınkum'a ulaşması mümkündür. Toplu taşıma için şehir merkezinden kalkan minibüsler ve otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Lavanta turu ne zaman?

Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor, Temmuz'un ikinci haftasıda da hasat ediliyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başı.