PAEM e kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. PAEM e kimler başvurabilir?
  2. 2021 PAEM başvuruları ne zaman?
  3. PAEM sınavı nedir?
  4. PAEM nedir nasıl olunur?
  5. PAEM ile POMEM arasındaki fark nedir?
  6. Liseden sonra komiser nasıl olunur?

PAEM e kimler başvurabilir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2019-2020 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200'ü kadın,1.800'ü erkek olmak ...

2021 PAEM başvuruları ne zaman?

Alıma ilişkin ön başvurular, 19- 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak. Sınav tarihi ve sınav yerlerine ilişkin duyuru daha sonra yapılacak.

PAEM sınavı nedir?

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) giriş sınavı; ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat/sözlü sınavı şeklinde yapılır. ... Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) için Emniyet Teşkilatı Personelinden Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmazlar.

PAEM nedir nasıl olunur?

Polis amirleri eğitim merkezine alımlar 2 yol ile yapılmaktadır. Bunlar emniyet mensubu polis memurları arasından yapılan alım ile sivil yani emniyet mensubu olmayanlar arasından yapılan alımdır. Alımlar sonucunda eğitimleri başarıyla bitiren adaylar emniyet teşkilatına komiser yardımcısı olarak atanırlar.

PAEM ile POMEM arasındaki fark nedir?

POMEM'e hem önlisans (2) hem de lisans (4) mezunları başvurabiliyor. PAEM'e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor. PAEM'in eğitim süresi biraz daha uzun POMEM'e göre. POMEM'den mezun olunca polis memuru olursunuz.

Liseden sonra komiser nasıl olunur?

Liseden mezun olan kişiler üniversite sınavına girip kazanmalarının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvurarak 2 yıl eğitim alırlar. Eğitimden sonraki 2 yıl polis memuru olarak görev yaparlar. Sonrasında yardımcılığına geçmek için sınava girebilirler.