Şantiye Şefliğine nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. Şantiye Şefliğine nereden bakılır?
  2. Şantiye şefi istifa ederse ne olur?
  3. Şantiye şefi belgesi nereden alınır?
  4. Şantiye Şefliği kimler yapabilir 2021?
  5. Şantiye Şefliği oda kayıt belgesi nasıl alınır?
  6. Kimler şantiye şefi olabilir 2021?
  7. Yapı sahibi şantiye şefi olabilir mi?
  8. Şantiye şefi olmak için ne lazım?
  9. Üye Tanıtım oda kayıt belgesi nedir?
  10. Mimar oda kayıt belgesi nasıl alınır?
  11. Şantiye şefi olmak için ne gerekir?

Şantiye Şefliğine nereden bakılır?

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Şantiye Şefi Yapı Ruhsatı Bilgileri Sorgulama sekmesi altından sorgulama ekranına ulaşılabilmektedir.

Şantiye şefi istifa ederse ne olur?

Şantiye Şefliğinden İstifa Sonra idareye yazılı istifa dilekçenizi yazıyorsunuz ve noterden müteahhide bildirdiğiniz istifayı da ek olarak dilekçenize ekleyip veriyorsunuz. Bu tarihten sonrası için ilgili yapıda bir sorumluluğunuz kalmıyor. Ancak bu tarih öncesi sorumluluğunuz devam ediyor.

Şantiye şefi belgesi nereden alınır?

İnternet üzerinden yapılan başvuruların incelenerek onaylanması için başvuru sahibinin ikamet ilinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.

Şantiye Şefliği kimler yapabilir 2021?

Özetlemek gerekirse: İnşaat, Makine, Elektrik branşlarına sahip mühendis, teknik öğretmen ve teknikerler ile mimarlar ve yapı denetim teknikerleri şantiye şefliği yapabilir.

Şantiye Şefliği oda kayıt belgesi nasıl alınır?

Şantiye Şefi Oda Sicil Kayıt Belgesi almak isteyen meslektaşlarımızın Mimarlar Odası Antalya Şubesi Mesleki Denetim Birimine, aşağıda yazılan toplam 3 adet evrağı şubeye gelerek elden veya e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. E-postanızı gönderdikten sonra evraklarınız tamam ise onay maili gönderilecektir.

Kimler şantiye şefi olabilir 2021?

Şantiye şefi olarak Mimar, İnşaat mühendisi, Makine mühendisi ve Elektrik mühendisi veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip teknik öğretmen veya Yapı Denetim Teknikeri veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip tekniker görev alabilir.

Yapı sahibi şantiye şefi olabilir mi?

(2) Şantiye şefliği şartlarını haiz olması halinde yapı müteahhidi şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.

Şantiye şefi olmak için ne lazım?

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır. (2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.

Üye Tanıtım oda kayıt belgesi nedir?

Üye Tanıtım Oda Kayıt Belgesi (Genel) elemanı, firma ortağı olan üyelerden bu mesleki faaliyetlerini sonlandırdığına dair belge istenir. (Pasaport, Silah Ruhsatı Başvurusu vb. işlemler için bakılmaz.)

Mimar oda kayıt belgesi nasıl alınır?

Organlar
  1. 4 Adet Vesikalık Fotoğraf.
  2. Diploma (veya Çıkış Aslı) ve 2 Adet Noter Tasdiki yada mezun oldukları okuldan alınan aslı gibidir onaylı 2 adet orijinal (ıslak imzalı ve mühürlü ) belge.
  3. Nüfus Cüzdanı Aslı ve 2 Adet Fotokopisi.
  4. İkametgah.
Daha fazla öğe...

Şantiye şefi olmak için ne gerekir?

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması gerekiyor. Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.